Rockstjerne har ondt af 'psykopat-morder'

E fra gruppen Eels, der står bag temaet til serien 'The Jinx', føler med Robert Durst

Mark Oliver Everett alias E har skrevet 'Fresh Blood', der bruges som intro til dokumentaren om Robert Durst.  (Foto: Coop)
Mark Oliver Everett alias E har skrevet 'Fresh Blood', der bruges som intro til dokumentaren om Robert Durst. (Foto: Coop)

Som så mange andre er Mark Oliver Everett alias E fra gruppen Eels for tiden fascineret af HBO's dokumentarserie 'The Jinx'.

- Jeg har aldrig set noget lignende. Jeg tabte kæben, siger den amerikanske sanger, sangskriver og musiker til Billboard.

Eels' seks år gamle nummer 'Fresh Blood' har en markant rolle som intromusik i 'The Jinx', der fortæller den opsigtsvækkende historie om den mordsigtede og excentriske mangemillionær Robert Durst, som har indrømmet af have parteret sin nabo.   

E og Robert Durst har dog andet end medvirken i 'The Jinx' tilfælles.

Som den mordsigtede newyorker, hvis far Seymour Durst kontrollerede et stort ejendoms-imperium på Manhattan, så var E ikke tæt på sin far, den anerkendte psykiater Hugh Everett.

En smilende Robert Durst på vej fra retten i New Orleans, er nu indlagt på et psykiatrisk hospital, hvor han overvåges af frygt for, han begår selvmord. 
(Foto: AP) Krimi Det fandt politiet hos mordsigtet millionærarving

Og E har en vis sympati for Robert Durst:

- Hans mor begår selvmord, han bliver familiens sorte får, de forsøger at glemme ham, og det imperium, som han skulle arve, går til hans bror. Og så bliver han en psykopatisk morder - tilsyneladende. Det hele er så tragisk. Der er naturligvis ingen undskyldning for at myrde folk, men det er svært ikke at have ondt af ham, mener E.

E i centrum for en koncert med Eels i Det Kgl. Teater anno 2008. (Foto: Thomas Borberg)
E i centrum for en koncert med Eels i Det Kgl. Teater anno 2008. (Foto: Thomas Borberg)

Eels udsender livepladen og koncertfilmen 'Royal Albert Hall' mandag 13. april.

E skabte Eels for 20 år siden i Californien. Han har givet koncerter i Danmark adskillige gange og har blandt andet optrådt i Det Kgl. Teater, Den Grå Hal og Store Vega i København.

Se videoen til 'Fresh Blood' her

1 kommentar
Vis kommentarer