Se video: Dansk 13-årigs rørende hyldest til David Bowie

Villy Nikolic Svendsen beskriver David Bowie som en storebror, han aldrig har mødt

13-årige Villy Nikolic Svendsen er kæmpe fan af David Bowie. Hør ham spille et af hans numre på guitaren!

Da Villy Nikolic Svendsen vågnede i morges, var det til nyheden om, at hans store idol, David Bowie, er død.

- Min mor kom ind og sagde: Jeg har en god nyhed og en dårlig nyhed. Den gode er, at du har fødselsdag, den dårlige er, at David Bowie er død. Så skreg jeg, fortæller Villy, som fylder 13 i dag. 

En af populærmusikkens store ledestjerner, David Bowie, er død blot to dage efter udgivelsen sit seneste album. 'Blackstar'. (Foto: EMI) INTL. MusikNYT - 11. jan. 2016 - kl. 12:01 Nekrolog: Rebellen fra Mars

Siden hans ven for et år siden spillede 'Life on mars' for ham, har han været kæmpe fan af musik-ikonet. Han har indsamlet alle hans plader, set dokumentarfilm om ham igen og igen og sågar arrangeret et lille 'alter' i sin vindueskarm med billeder af David Bowie.

Alene den sidste måned, siger han, har han set BBC-dokumentaren 'David Bowie and the story of Ziggy Stardust' 20 gange, og på drengeværelsets vægge hænger plakater af helten, ligesom alle lp-pladerne står fremme, så man nemt og hurtigt kan bladre igennem dem.

Erik Brandt er i chok over David Bowies død. (Foto: Polfoto/Jakob Jørgensen). INTL. MusikNYT - 11. jan. 2016 - kl. 11:24 Erik Brandt om vennen: Troede Bowie var blevet rask

- Han betyder lige så meget som en familie for mig. Jeg kender ham ikke, men på en måde gør jeg. Han er som en storebror, jeg aldrig har mødt. Jeg kender ham så godt, hører hans musik hver dag, forklarer Villy, der ligesom sit idol spiller guitar.

Se Villy spille Bowies sang 'Rebel Rebel' og svare på, hvad David Bowie betyder for ham, i klippet øverst i artiklen.

- Hvis jeg havde mødt David Bowie, ville jeg nok have spurgt, om han ikke ville hænge ud, siger Villy. (Foto: Kenneth Meyer)
- Hvis jeg havde mødt David Bowie, ville jeg nok have spurgt, om han ikke ville hænge ud, siger Villy. (Foto: Kenneth Meyer)
 

INTL. MusikNYT - 11. jan. 2016 - kl. 09:45 Sådan mindes verden David Bowie

Selv om fødselsdagen har budt på hygge med familien og gaveudpakning, kaster stjernens død en gevaldig skygge over dagen.

- Jeg tror ikke helt, jeg har forstået det endnu. Men man skal selvfølgelig være glad for, at han trods alt blev 69 og ikke blev en del af 'Klub 27', siger Villy med henvisning til den gruppe af rockstjerner, der døde som 27-årige, blandt andre Kurt Cobain og Jimi Hendrix.

Angie Bowie var gift med David Bowie i ti år. (Foto: All Over) INTL. MusikNYT - 11. jan. 2016 - kl. 13:39 Bowie død: Eks-konen ved det ikke endnu

Det er ikke kun David Bowies musik, der fascinerer Villy.

- Han er god til at fortælle historier. Jeg kan ikke engelsk, men jeg forstår ham alligevel. Og så er han fantastisk god til tøj og stil, siger han.

Den eneste plade, Villy ikke har med sin helt, er den seneste, 'Blackstar', der udkom 8. januar.

- Men den håber jeg, jeg får i fødselsdagsgave, siger Villy Nikolic Svendsen.

Hvordan husker du David Bowie? (Foto: PA) INTL. MusikNYT - 11. jan. 2016 - kl. 11:17 Del dit Bowie-minde her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.Lucifer: 'Lucifer III' (Century Media-album/Ude 20. marts)
3.Flat Worms: 'Antarctica' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere