Annonce:
Annonce:

Sort stjerne inviterede hvid kvinde på scenen: Nu udsættes hun for net-had

Delaney blev af Kendrick Lamar inviteret op for at synge med på nummeret 'M.A.A.D City', og så sang hun N-ordet - det skulle hun nok aldrig have gjort 

Annonce:
Følg Musik
Følg INTL. MusikNYT

Den verdenskendte rapper Kendrick Lamar inviterede i søndags, under sin koncert i staten Alabama i USA, en ung amerikansk hvid kvinde ved navn Delaney op på scenen for at synge med på sangen 'M.A.A.D City'. Men hvad der angiveligt skulle have været en minderig oplevelse for den unge Delaney, udviklede sig hurtigt til et mareridtsagtigt scenarium.

Kun ganske kort inde i sangen afbrød Kendrick Lamar nemlig Delaney og skældte hende ud for at synge alle ordene i sangen, der hele fire gange i omkvædet indeholder det omstridte N-word - 'Nigga', der er et amerikansk slangord. Det er nemlig en udbredt holdning i USA, at det ord kun må siges af folk, der selv er afro-amerikanere.

Delaney anede i første omgang ikke, hvad hun havde gjort forkert og spurgte Lamar: Er jeg ikke cool nok til dig. Hvad er der galt?

Og så forklarede Lamar stille og roligt, at Delaney var nødt til at sige 'bip' i forbindelse med et enkelt ord i sangen.

Annonce:

- Oh. Jeg er ked af det. Gjorde jeg det? spurgte Delaney.

- Ja, du gjorde det, svarede Lamar.

Delaney undskyldte for anden gang og sagde: - Jeg er vant til at synge sangen, lige som du har skrevet den.

Lamar gav herefter Delaney en chance til, men publikum var allerede vrede på Delaney og ønskede, at hun skulle stoppe. Og efter et par enkelte linjer af sangen stoppede Lamar igen Delaney og sendte hende ned fra scenen, fordi hun angiveligt var tæt på at synge 'N-ordet' igen.

Flere medier beskriver den usædvanlige episode heriblandt Huffington Post, Daily Mail og Variety

Herunder kan du se dem omstridte video uden den censur, som nyhedsbureaet AP har lagt på N-ordet.

Delaneys og Lamars fællessang har også spredt sig som en steppebrand på de sociale medier, hvor vandene er delt i forbindelse med den meget usædvanlige koncert-oplevelse.

Annonce:

For Delaney blev det efterfølgende også en meget dårlig oplevelse, fordi hun blev udsat for et voldsomt net-had.

En fyr ved navn Alex skrev følgende:

- Fucking rigtigt. Hvide mennesker må ikke bruge N-ordet. Kendrick Lamar havde fuldstændigt ret, da han stoppede den hvide pige på scenen. Hvordan kan det her overhovedet udvikle sig til en debat på twitter?

En person ved navn Malachi var også helt op i det røde felt over Delaney og skrev:

- Pigen siger 'Er jeg ikke cool nok til dig, min bror? Oven i købet efter at hun har sagt N-ordet. Det beviser, at nogle hvide mennesker  tror, at det gør dem hippe og cool. Og i nogen tilfælde tror de oven i købet, at de er sorte. Lige meget hvor meget Kanye eller Chance i lytter til. Lad være med at sige det ord.

En kvinde ved navn Amber skrev:

Annonce:

Kendrick Lamar er sort. Han kan sige, skrive og rappe N-ordet. Pigen er hvid. Det ord skal aldrig nogensinde komme ud af hendes mund. Det er ikke svært at undgå det ord. Hun vidste bedre, og hun fortjente at blive smidt ned fra scenen.

Og Stephen skrev:

- For fanden. Det forenede had mod denne kvinde er noget af det mest samlende det her land har oplevet i flere år.

En kvinde ved navn Taylor skrev oven i købet en twitter-besked, der kan minde lidt om en dødstrussel, Hun skrev nemlig meget kort: RIP Delaney.

Det engelske udtryk 'Rest in peace', som man benytter, når en person er død.

Kendrick Lamars optræden overfor den hvide kvinde har imidlertid også givet bagslag. Han møder også på de sociale medier stor vrede på grund af sin opførsel.

Manuel skrev følgende:

- Tag dig sammen Kendrick Lamar. Du kan ikke lave en fælde for en hvid fan og så ødelægge hende på den måde. Du kunne i det mindste have bedt hende om at erstatte N-ordet med 'Ninja' eller et eller andet.

Og Jesus Patos skrev:

Annonce:

- Kendrick Lamar har netop lavet den største fælde nogensinde. Han inviterede en fan på scenen og bad hende om at synge med på 'Maad City', Han vidste, hvad han gjorde. Han ødelagde hendes liv med hjælp fra de sociale medier. Hun må nu leve med den her video og folk, der for altid er sure på hende.

Racisme: Sort mand kaldte hvid mand for 'nigger'

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: