Stevie Wonder: Min advokat snød mig

Den blinde sanger underskrev i en ung alder en kontrakt, der viser sig ikke at være så fordelagtig for ham

Stevie  Wonders fulde navn er Stevland Hardaway Morris. Han skrev kontrakt med Motown-pladeselskabet allerede som 11-årig. (Foto: AP)
Stevie Wonders fulde navn er Stevland Hardaway Morris. Han skrev kontrakt med Motown-pladeselskabet allerede som 11-årig. (Foto: AP)

Som 21-årig skrev den allerede dengang kæmpestjerne under på en kontrakt, som hans advokat havde udformet.

I kontrakten stod der blandt andet, at advokaten Johanan Vigoda skulle have seks procent af Stevie Wonders indtægter, hvilket den blinde soul- og r&b-sanger accepterede.

Men det skulle han nok ikke have gjort.

Se også: Stevie Wonder kristiserer våbenloven i USA

Usædvanlig god sædkvalitet: En stor mand med snart 11 børn - Stevie Wonder. (Foto: AP) Intl. kendte - 3. nov. 2014 - kl. 19:41 64-årig blind verdensstjerne skal have trillinger

For det viser sig nemlig, at det ikke var det eneste, som Stevie Wonder skrev under på. Da advokaten døde i 2011, opdagede Stevie Wonder, at der var en anden klausul i kontrakten, som advokaten ikke lige havde fået informeret ham om.

Stevie Wonder havde nemlig også - helt uvidende - skrevet under på, at advokaten Johanan Vigodas familie skulle have penge resten af livet, når Vigoda døde.

Ifølge TMZ har Stevie Wonder sagt, at han ikke opdagede udbetalingerne til advokatens enke i omkring to år. Men da han opdagede dem, fik han overførslerne stoppet med det samme.

Han fortæller også, at han stolede på sin advokat, og at Johanan Vigoda aldrig nævnte noget om, at de aftalte seks procent skulle fortsætte efter hans død.

’Beviserne’ på ’Paul is dead’-teorien er overvældende mange. Blandt de mest kendte er påstanden om, at John Lennon skulle synge ’I buried Paul’ til slut i sangen ’Strawberry Fields Forever’. Den officielle forklaring lyder dog på, at der bliver sunget de noget mindre kontroversielle ord: Cranberry Sauce. (Foto: AP) Kendte Paul er død, Elvis lever, og Stevie Wonder er ikke blind ...

Se også: Meryl Streep og Stevie er på særlig Obama-liste

I og med at Stevie Wonder er blind, måtte advokaten læse kontrakten op for ham, og noget tyder altså på, at den lille, men vigtige detalje ikke blev læst højt.

Ifølge TMZ vil den 65-årige sanger og musiker nu havde en dommer til at fastslå, at han ikke længere skal betale Vigoda-familien, fordi advokaten udnyttede, at han var blind.

Men det har fået Johanan Vigodas enke til at svare igen med en retssag, hvor hun kræver mindst syv millioner dollars, som dækker over erstatning og det beløb, hun ifølge kontrakten har haft krav på de sidste par år.

Se også: Stevie Wonder scorer damer i kirken

Stevie Wonder brød i gennem allerede som 11-årig, da han hittede med nummeret 'Fingertips'. Her skrev han også under på en pladekontrakt hos det store pladeselskab Motown Records.

Op til begyndelsen af 1970'erne indspillede og sang Stevie Wonder primært andre kunstneres musik. Men siden har han udelukkende skrevet sine egne sange, og han står i dag bag et kæmpe repertoire af hits.

21 kommentarer
Vis kommentarer