Stjernepianist afbryder koncert efter blitz og skælder ud

Daniel Barenboim blev arrig og stoppede midt i sonate, da publikum klikkede løs på deres kameraer

Daniel Barenboim har et heftigt temperament. (Foto: AP).
Daniel Barenboim har et heftigt temperament. (Foto: AP).

Blinkende blitzlys mod optrædende musikere er en uskik - og nogle gange bliver det bare for meget.

Den argentinsk-fødte pianist Daniel Barenboim, som også er en af verdens mest profilerede dirigenter, stoppede mandag aften sit spil midt i en klaversonate af Mozart i det imposante Teatro alla Scala i Milano.

- Jeg er kommet for at gøre mit arbejde, så godt jeg kan. Hvordan skulle jeg kunne det, hvis der sidder en og tager billeder, mens jeg spiller? Jeg bliver nødt til at sige, at folk, som fotograferer under koncerter, opfører sig ubehøvlet, sagde Barenboim fra scenen.

Andrew W.K. - den californiske festarrangør festede helt igennem. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Det glade vanvid med partymonsteret

Pianisten leverede sin opsang med en stram mine ifølge avisen La Repubblica, skriver nyhedsbureauet dpa.

Vreden var i særlig grad rettet mod en bestemt kvinde, som sad på en af de forreste rækker.

Dave Brubeck - under modtagelsen af Kennedy Center Honors anno 2009. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Jazzgigant er død

Det er ikke første gang, at Barenboim opdrager på publikum i Teatro alla Scala, hvor han har været på kontrakt de seneste ni år. Men pianisten har ikke tidligere afbrudt sin koncert for at skælde ud på folk.

Selvom den 72-årige musiker var oprevet, kontrollerede han sin vrede lidt bedre end kollegaen Keith Jarrett, som gik amok under en festival i Perugia i 2007.

Nikolaj Koppel (tv. ) var vært ved Eurovision 2014 sammen med Pilou Asbæk og Lise Rønne. (Foto: Polfoto) Danske kendte Forlader DR: Her er Nikolaj Koppels nye job

Den amerikanske jazzpianist blev rasende på det italienske publikum, da han under en koncert på jazzfestivalen i Umbrien rejste sig og råbte, at 'alle røvhuller med kameraer, skal slukke deres fotoapparater straks'.

Jarrett blev efterfølgende udelukket fra festivalen i seks år. Han vendte ifølge nyhedsbureauet AFP tilbage i 2013, men spillede ved den lejlighed i mørke, angiveligt for at ingen skulle kunne tage billeder.

0 kommentarer
Vis kommentarer