Stones bekræfter: Nyt album i år

Mere end 10 år efter deres seneste udgivelse er der nyt på vej fra rockikonerne

The Rolling Stones på besøg i Cuba for nyligt. (Foto: AP)
The Rolling Stones på besøg i Cuba for nyligt. (Foto: AP)

I 1964 blev Nelson Mandela idømt livsvarigt fængsel, Leonid Bresjnev overtog tøjlerne i Sovjetunionen, og Dirch Passer havde succes med 'Sommer i Tyrol'. Samme år udgav The Rolling Stones deres første album.

I dag er Mandela, Bresjnev og Dirch Passer ikke hos mere, men de britiske rockdinosaurer ruller ufortrødent videre, og i 2016 er de klar med endnu et nyt album.

Mick Jagger og Keith Richards har et stormfuldt forhold gennem mange år. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Mick og Keith: Et bittert ægteskab

- Vi er faktisk i studiet for tiden, hvor vi indspiller nyt materiale, fortæller Keith Richards i et radioprogram på den engelske radiokanal BBC 6 Music.

Rolling Stones har ikke udgivet et studiealbum siden 'A Bigger Bang' i 2005, men ifølge Stones-guitaristen Ronnie Woods går det så godt, at bandet har indspillet hele 11 sange på 2 dage.

- Det var en stor overraskelse, for vi havde ikke planer om, at vi skulle nå det. Jeg ville ønske, at jeg kunne spille dem for dig nu. Så begejstret er jeg for dem, siger Woods i et radioprogram på BBC i denne uge.

De fire rullesten er ankommet til Cuba. (Foto: All Over Press) INTL. MusikNYT Stones fyrer op for historisk koncert i Cuba

Inspirationen til det nye album kommer særligt fra bluesgenren, og mange af sangene er blevet til ved tilfældigheder og pludselige indfald, når de rutinerede musikere har øvet sammen.

- Det er alt sammen meget frit. Keith (Richards, red.) spiller, som han altid har gjort. Hvis han sidder og spiller en sang, og han pludselig får en idé, så tilfører han det til sangen, fortæller bandets trommeslager, Charlie Watts.

Ifølge Ronnie Wood udkommer det nye bluesinspirerede album inden udgangen af 2016, og derudover er rullestenene slet ikke færdige med at turnere.

- Jeg tror, at vores primære formål for tiden er at spille. I bandet føler vi altid, at vores næste show kommer til at blive bedre. I betragtning af, at vi er en flok udskud, er vi ekstremt dedikerede til vores arbejde, siger den legendariske guitarist Keith Richards i samme radioprogram.

Keith Richards og Rolling Stones har planer om at lave ny musik. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Rolling Stones indspiller nyt album

1 af 2 Det er 11 år siden, at Rolling Stones senest udgav et studiealbum. (Foto: AP)
2 af 2 The Rolling Stones på besøg i Cuba for nyligt. (Foto: AP)
1 kommentar
Vis kommentarer