Stones genudsender mesterværk

Legendernes 'Sticky Fingers' udkommer med ny lyd og i flere formater 25. maj

Mick Jagger, Keith Richards, Mick Taylor, Bill Wyman og Charlie Watts udgjorde dengang Rolling Stones. (Foto: Rue des Archives)
Mick Jagger, Keith Richards, Mick Taylor, Bill Wyman og Charlie Watts udgjorde dengang Rolling Stones. (Foto: Rue des Archives)

Når man sidder i sit lønkammer og diskuterer med sig selv eller vennerne, hvilket Rolling Stones-album, der er det bedste i den lange, lange karriere, vil fire titler næsten med garanti dukke op.

'Beggar's Banquet', 'Let it Bleed, 'Sticky Fingers' og 'Exile on Main Street'.

Fire album på rad og række fra 1968 til '72, der cementerede gruppens status som 'the Greatest Rock'n' Roll Band in the World'.

Lynlåsen virkede
I forvejen er 'Exile'-pladen - og 'Some Girls' fra slut-70'erne' - genudsendt i forskellige de luxe-formater, og nu kommer turen til 'Sticky Fingers' fra 1971- den første plade, Stones udsendte, efter at de var krøbet i skatte-eksil i Frankrig.

Det berømte cover, designet af Andy Warhol. (PR Foto)
Det berømte cover, designet af Andy Warhol. (PR Foto)
 

Albummet - med det berømte bukseskrævs-cover af Andy Warhol med lynlåsen, der virkede - udkommer 25. maj med remastered lyd og i flere udvidede versioner, bl.a. en super-de luxe med 120 siders bog og ekstra numre, der hidtil ikke har været tilgængelige. Musikken er samlet på to cd'er og to vinyler.

Begyndte i Alabama
'Sticky Fingers'-indspilningerne blev allerede startet under Stones-turneen i USA i 1969 - den, der endte med Altamont-katastrofen - da bl.a. 'Brown Sugar' kom på bånd i Muscle Shoals-studierne i Alabama.

Se også: Mick Jagger klar til nyt Stones-album

Se også: Wauw! Rullestensdatter i bikini

Se også: Ron Wood: Tror konen er min datter

Efter turneen blev pladen færdiggjort i dels Olympic Studios i LOndon, dels på Mick Jaggers herresæde, Stargroves, med bandets mobil-studie parkeret i haven.

Pladen røg selvfølgelig på førstepladsen af hitlisterne i store dele af verden og er en af fire Stones-plader i Top 100 på magasinet Rolling Stone's liste over de 500 bedste album i historien.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.RVG: 'Feral' (Fire-album/Ude 24. april)
2.Lucifer: 'Lucifer III' (Century Media-album/Ude 20. marts)
3.Flat Worms: 'Antarctica' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere