Stones-Keith nedgør The Fab Four

'En bunke lort', siger Keith Richards om 'Sgt. Pepper'-albummet

Det har hele tiden heddet sig, at medlemmerne af The Beatles og Rolling Stones var de bedste venner. Stor, gensidig respekt og ikke et ondt ord mod hinanden. Selv pladerne aftalte de indbyrdes, hvornår de skulle udgives, for ikke at skulle konkurrere unødigt om publikums pengepung.

Men nu er Keith Richards fremme med ord i Esquire magazine, der ikke er helt pæne overfor Liverpool-legenderne i forbindelse med hans nye solo-album, 'Crosseyed Heart', der udkommer 18. september.

Se også: Rolling Stones topper turnélisten

Keith Richards ryger sig gerne en morgen-joint. (Foto: PA Photos) Intl. kendte - 27. jul. 2015 - kl. 13:53 Rolling Stones-guitarist ryger morgenjoint

I hvert fald giver guitaristen The Fab Four et ordentligt dunk i hovedet i interviewet.

Ingen rødder
- The Beates lød fantastisk, da de var The Beatles. Men der er ikke mange rødder i den musik, fastslår Keith.

- De blev euforiske, og hvorfor ikke? Hvis du var The Beatles i 60'erne, var det svært ikke at blive euforisk. Du glemmer, hvad du egentlig ønsker. Du begynder at lave 'Sgt. Pepper'. Nogle mener, det er en genial plade. Jeg synes, det er noget miskmask af affald. Noget lignende som 'Her Satanic Majesties Request' - Stones eget album fra 'The Summer of Love' i 1967.

 

De to psykeliske udspil sammenligner han i øvrigt på denne måde.

- Hvis du kan lave en bunke lort, så kan vi også.

Se også: Jerry Halls hævn mod Mick Jagger

Der er dog ingen tvivl om, hvilket album, der havde den største inflydelse. 'Sgt. Pepper' regnes for verdens bedste plade, bl.a. i magasinet Rolling Stone - og lå et halvt år på førstepladsen i England. Stones nåede ikke højere op end på tredjepladsen.

30 kommentarer
Vis kommentarer