Swift sur: Nu betaler Apple musikere

Sangerinden har fået it-firmaet til at ændre kurs efter at have sendt åbent protest-brev

Den 25-årige sangerinde Taylor Swift langede søndag i et åbent brev ud efter streaming-tjenesten Apple Music, fordi hun mente, at de sked højt og flot på både sangere, sangskrivere og musikproducere med henblik på et tilbud om en tre måneders gratis prøveperiode for brugerne af Apple Music.

I den tre måneder lange periode ville hverken sangere, sangskrivere eller musikproducere få så meget som en krone for det arbejde, de har lagt i musikken.

'Jeg skriver dette for at forklare, hvorfor jeg holder mit album '1989' tilbage fra den nye streaming-tjeneste, Apple Music. Jeg føler, at det kræver en forklaring, fordi Apple har været og fortsat vil være en af mine bedste partnere med henblik på at sælge min musik og skabe måder, hvor på jeg kan komme tæt på mine fans. Jeg respekterer Apple og de utrolige hjerner, der har skabt det legendariske firma, der er baseret på nytænkning og på at flytte grænser', skriver hun i brevet.

Nogen dtor mand er  Ed Sheeran ikke. Foto. Jan Unger Intl. kendte Sheeran skræmt af Swifts lange stænger

Og når man hedder Taylor Swift, kan man åbenbart få selv Apple til at ændre politik - også selvom det formentligt kommer til at koste it-giganten lidt af en udskrivning rent økonomisk.

Mindre et døgn efter at sangerinden tweetede et link til sit åbne brev, reagerede Apple.

For to timer siden lagde Apples seniorvicepræsident for internetsoftware og internettjenester, Eddy Cue, følgende besked ud på Twitter:

'Apple Music vil betale artister for streaming, selv under kunders gratis prøveperiode'

Intl. kendte Sangerinde forkæler forfjamsket fan

Ifølge Billboard ringede Eddy Cue personligt til Taylor Swift, der i går spillede koncert i Amsterdam, for at fortælle, at han sammen med Apple-topchefen Tim Cook havde besluttet at følge hendes opfordring og ændre deres betalingspolitik - blandt andet fordi de vidste, at mange andre musikere havde samme holdning som den blonde hitmager.

- Da jeg vågnede i morges og læste, hvad Taylor havde skrevet, stod det klart, at vi havde behov for at skifte spor. Så derfor besluttede vi, at vi også vil betale artisterne i prøveperioden, siger han til Billboard.

Beskeden blev modtaget med glæde af Taylor Swift, der tidligt mandag morgen tweetede, at 'de lyttede til os'.

Intl. kendte Taylor Swift frem i det fine selskab

I det åbne brev til Apple skrev Taylor Swift blandt andet:

'Jeg er sikker på, at I alle ved, at Apple Music vil tilbyde en tre måneders gratis prøveperiode til alle, der skriver sig op til deres nye streaming-tjeneste. Men jeg er ikke sikker på, at i ved, at Apple Music ikke vil betale hverken sangskrivere, sangere eller producere i løbet af de tre måneder. Jeg synes, at det er chokerende, skuffende og fuldstændigt ude af trit med dette historisk progressive og ellers generøse firma.'

Samtidig gjorde hun opmærksom på, at hun ikke kritiserede Apple Music for sin egen skyld, da hun allerede i forvejen kan klare sig selv økonomisk på udmærket vis.

Protestskrivelsen var på vegne af alle de unge nye musikere, der ikke har råd til at miste tre måneders indtægt.

'Vi beder jer heller ikke om gratis iPhones. Så lad være med at bede os om at levere vores musik til jer uden kompensation.'

Læs hele Taylor Swifts åbne brev til Apple her

Taylor Swift er naboens søde datter. Foto: Bulls Intl. kendte Sangerinde erkender: Jeg er ikke en sexbombe

Den 25-årige Taylor Swift har allerede lavet hele fem albums i sin karriere.(Foto: AP)
Den 25-årige Taylor Swift har allerede lavet hele fem albums i sin karriere.(Foto: AP)

1 af 2 Den 25-årige Taylor Swift har allerede lavet hele fem albums i sin karriere.(Foto: AP)
2 af 2 Taylor Swift var chokeret og skuffet over Apples nye streamingtjeneste, Apple Music. Nu har firmaet valgt at ændre kurs. (Foto: AP)
19 kommentarer
Vis kommentarer