Terrorramt band har optrådt med U2

Bandet Eagles of Death Metal har mandag spillet sammen med U2 i Paris

Bandet Eagles of Death Metal har mandag spillet koncert sammen med U2 i Paris. Bandets koncert den 13. november blev afbrudt af angrebet, der kostede 130 menneskeliv. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Eagles of Death Metal var rygtedes at skulle have spillet sammen med U2 søndag, men det blev ikke til noget.

Det blev det til gengæld mandag, hvor bandet ifølge AFP spillede sammen med U2 på scenen på AccorHotels Arena, der har plads til 16.000 mennesker.

- De fik stjålet deres scene for tre uger siden og vi vil gerne tilbyde dem vores i aften, skulle U2's forsanger Bono have sagt under koncerten.

Eagle of Death Metals koncert på det nu infamøse spillested Le Bataclan blev scene for den mest voldsomme del af det angreb, der i november ramte Paris.

90 mennesker på spillestedet blev dræbt, da terrorister med forbindelser til Islamisk Stat åbnede ild på gæsterne. Angriberne blev efterfølgende nedkæmpet af fransk politi.

Bandet selv mistede Nick Alexander, der var en del af gruppen og solgte merchandise, da angrebet fandt sted.

U2 skulle have spillet to koncerter i dagene efter terrorangrebet, men begge blev aflyst grundet terrortruslen.

Søndag fortalte Bono, at han har skrevet en ny sang, der tager afsæt i begivenhederne 13. november og også handler om den flygtninge- og migrantkrise, der raser i Europa.

Bono sagde yderligere, at han finder Islamisk Stats forbud mod musik pervers.

- Tænk sig at forbyde musik. Et barn synger, før det kan tale. Det er essensen af vor menneskelighed, sagde den irske rocksanger til CNN.

3 kommentarer
Vis kommentarer