The Pogues: Vi er trætte af hinanden

En æra er slut. Det irsk-britiske folk-punk band er blevet opløst

Shane MacGowan er 58 år, men ser noget ældre ud, fordi han har hærget sig selv så voldsomt. Foto: PA Photos
Shane MacGowan er 58 år, men ser noget ældre ud, fordi han har hærget sig selv så voldsomt. Foto: PA Photos

- Vi eksisterer ikke længere. Vi er blevet trætte af hinanden.

Billedet her er en udgave af  Shane MacGowan med hvide tænder. Foto: All Over.
Billedet her er en udgave af Shane MacGowan med hvide tænder. Foto: All Over.
 

Så kontakt blev det sagt, da den evigt skandaleombruste frontmand i The Pogues, Shane MacGowan i Vice skulle fortælle om sig selv om sit gamle punkband, skriver Expressen.

Nogle vil sikkert mene, at det skal man ikke lægge for meget i, for The Pogues er før gået fra hinanden for så at finde sammen igen. Men denne gang ser i hvert fald MacGowan ud til at mene det.

- Vi kan forblive venner, så længe vi bare ikke turnerer sammen. Vi er for trætte af hinandens selskab, fortæller sangeren

I julemåneden har bandets enorme hit ’Fairytale of New York’ hærget stort set over alt. Men for dem, som fremover ønsker at høre The Pogues selv fremføre sangen, ser det lidt sort ud. Toget er kørt så at sige. Og Shane MacGowan lyder meget beslutsom, når han slår fast, er der ingen aktiviteter i bandet er, og at der heller ikke kommer nogen.

De rådne tænder har aldrig haft indflydelse på Shane MacGowans popularitet. Foto: AP
De rådne tænder har aldrig haft indflydelse på Shane MacGowans popularitet. Foto: AP
 

- Nej, vi spiller ikke mere. Jeg har været en del af en Helvedes masse turnéer, og jeg har fået nok af det, siger han.

For meget druk
The Pogues havde krise første gang i 1991. Det irsk-britiske folkpunkband smed først Shane MacGowan ud på grund af hans alkoholmisbrug. Herefter forsøgte de andre i bandet at erstatte ham med andre sangere, men det virkede ikke rigtigt. så i 1996 lagde de så hele bandet ned.

Philip Chevron - den irske musiker overvandt kræften i første omgang i 2007. (Foto: All Over) INTL. MusikNYT Guitarist dødssyg af kræft

Fem år senere blev The Pogues genforenet, hvilket ifølge Shane MacGowan skete for pengenes skyld.

- Jeg vendte tilbage til Pogues, men så begyndte vi at hade hinanden, konkluderer han i Vice.

Sorte tænder
Ud over bandets musik har MacGowan helbred konstant været noget, medierne interesserede sig for. Tidligere i december fortalte sangeren, der er lige så kendt for sine rådne tænder som for sin karakteristiske røst, at han havde tænkt sig at få helt nye tænder og her kopiere Michael Fassbenders. Det er nu sket. For nylig.

Så nu er det slut med de sorte stumper, der kom til syne, hver gang han åbnede munden.

Shane MacGowan i front for The Pogues - her er glasset altid halv fyldt. (Foto: AP) INTL. Album-anm. The Pogues' største omgang

The Pogues blev dannet i 1982, og slog igennem internationale fra midten af ’80’erne. Siden gendannelsen i 2001 har de spillet regelmæssigt sammen – selv om MacGowans druk og helbredsproblemer har spøgt konstant.

Oprindeligt hed bandet Pogue Mahone. Det er en angloficering af det irsk/keltiske póg mo thóin, og det betyder ’kiss my arse’ – eller på godt dansk ’kys mig i røven’.

INTL. MusikNYT De grimmeste tænder i rock 'n' roll

13 kommentarer
Vis kommentarer