Trist hattrick! Legendarisk band trækker stikket

Det legendariske sydstatsband Lynyrd Skynyrd tager på afskedsturné til foråret

Lynyrd Skynyrd fotograferet i forbindelse med optagelsen i rockens Hall of Fame i 2006. Foto: AP
Lynyrd Skynyrd fotograferet i forbindelse med optagelsen i rockens Hall of Fame i 2006. Foto: AP

Det har været en hård uge for musikelskere indtil videre.

Først kom det frem, at Elton John slutter karrieren efter et halvt århundrede i showbiz. Først tager den 70-årige entertainer dog på en tre år lang afskedsturné.

Også metalbandet Slayer er på vej ud på karrierens sidste tour, og nu er der så hattrick.

Den legendariske rockgruppe Lynyrd Skynyrd, der især er kendt for monsterhittet 'Sweet Home Alabama', gør nemlig som deres ikoniske kolleger og drager på afskedsturné.

Det skriver magasinet Rolling Stone.

Lynyrd Skynyrd. Foto: MCA
Lynyrd Skynyrd. Foto: MCA
 

Turnéen, der har fået navnet 'The Last of the Street Survivors Farewell Tour', bliver skudt i gang 4. maj i Florida og slutter i Atlanta fire måneder senere.

Danske fans af det ikoniske sydstatsband ser altså ud til at måtte på en længere flyvetur for at tage afsked.

Bandet slog igennem i 1973 og tog sit navn efter forsangeren Ronnie Van Zants tidligere matematiklærer, Leonard Skinner, der sendte ham en tur på rektors kontor, fordi han var for langhåret.

Den rigtige Lynyrd Skynyrd er død

Ikke længe efter gennembruddet skete der dog en tragedie, da Ronnie Van Zant, guitarist Steve Gaines og sanger Cassie Gaines døde i et flystyrt i 1977, da de fløj fra South Carolina til Baton Rouge i Louisiana. På grund af motorproblemer løb flyet tør for brændstof og styrtede ned i en sumpet skov i Gillsburg, Mississippi.

Først ti år senere blev bandet genforenet - denne gang med Ronnies yngre bror Johnny Van Zant som forsanger. Siden da har bandet udgivet musik og blev i 2006 indlemmet i rockmusikkens Hall of Fame.

Lynyrd Skynyrds bassist død