Ukendte Winehouse-sange dukket op

Gamle optagelser med Amy Winehouse kan nu ses i ny BBC-dokumentar

Amy Winehouse-fans kan glæde sig til nye numre fra soulsangeren, der døde i 2011. Hidtil ukendt materiale er dukket frem i forbindelse med tilblivelsen af ny BBC-dokumentar. (Foto: Eyewine)
Amy Winehouse-fans kan glæde sig til nye numre fra soulsangeren, der døde i 2011. Hidtil ukendt materiale er dukket frem i forbindelse med tilblivelsen af ny BBC-dokumentar. (Foto: Eyewine)

Vi så det med popikonet Michael Jackson og adskillige gange med rapperen 2Pac. Musikkunstneres materiale dukker op efter deres død, og nu er det sket igen.

Gamle, ukendte indspilninger fra den afdøde soulsangerinde Amy Winehouse er nu dukket op.

BBC inviterer til Winehouse' balladeoptrædener i en ny dokumentar om den melankolsk anlagte engelske kvinde og hendes store stemme. Dokumentaren indeholder lange hidtil ikke offentliggjorte interviews og sang-sessions. Blandt andet kan man se optrædener med Winehouse-numrene 'Love Is a Losing Game' og 'Wake Up Alone'.

Den talentfulde sangerinde døde som 27-årig efter mange års forbrug af stoffer og alkohol. (Foto: AP) Intl. kendte Lægger sag an mod Winehouse-dokumentar

Den femdobbelte Grammy-vindende Winehouse fortæller i dokumentarfilmen om sine musikalske indflydelser og inspiration, og hvordan hendes intense natur har gjort hende til den, hun er.

- Jeg har været igennem nogle tider, hvor jeg har været så stort et rod, at jeg måtte skrive alt ned. Selv følelser, som jeg ikke ville erkende, jeg havde, fortæller den nu afdøde Winehouse under et interview, der er med i dokumentaren.

De ekstraordinære interviews med Amy Winehouse blev lavet fra 2004 til 2007 og indeholder både intimkoncerter og Winehouses personlige citater, som blev lavet til en jazz-udgivelse fra BBC four.

Amy Winehouse - englænderen var med til at starte soulmusikkens revival. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Amy Winehouse tjener stadig styrtende

Musikikonet Amy Winehouse døde i sit hjem i London i 2011 kun 27 år gammel.

Hun havde tidligere kæmpet med stof- og alkoholmisbrug, og i en efterfølgende obduktion blev der fundet spor af alkoholforgiftning.

'Amy Winehouse: In Her Own Words' bliver vist mandag på BBC iPlayer.

Amy Winehouse var i Parken i 2007. (Foto: Linda Johansen) Intl. kendte TV: Amy Winehouse tilbage i ny film

15 kommentarer
Vis kommentarer