Ven: Bowie havde kræft i leveren

Rockikonet, der nu har tabt til kræften, gjorde alt, hvad han kunne for at skjule sin sygdom

Dette billede blev taget af David Bowie den 12. december. (Polfoto)
Dette billede blev taget af David Bowie den 12. december. (Polfoto)

Kun de personer, der var helt tæt på David Bowie, vidste, at han var syg. Musikmageren, der døde den 10. januar i New York, fik i 2014 konstateret kræft i leveren, fortæller en nær ven nu. Siden diagnosen har Bowie knoklet ufortrødent videre med sine musikalske projekter.

Ud over afskedspladen, som Bowie sendte på gade i sidste uge på sin 69-års fødselsdag, har den verdensberømte brite også arbejdet på teatershowet 'Lazarus'.

INTL. MusikNYT - 11. jan. 2016 - kl. 07:57 David Bowie er død

Fans lagde mandag blomster foran megastjernens lejlighed i New York. (Video: AP)

Da der den 12. december var premiere på stykket, havde David Bowie dog svært ved at skjule, hvor skidt han havde det for sin nære ven Ivo Van Hove, der har instrueret 'Lazarus'.

- Der blev skrevet om, at han så rigtig godt ud – så rask ud. Men bag scenen kollapsede han af bar udmattelse. På det tidspunkt gik det op for mig, at det nok var sidste gang, jeg så ham, siger Ivo Van Hove ifølge den engelske avis Mirror.

David Bowie tabte kampen mod kræften. (Foto: AP) INTL. MusikNYT - 11. jan. 2016 - kl. 08:19 Verden i chok over Bowies død

Van Hove beskriver, hvor tapper David Bowie var, når der var andre til stede. Men da han kom om bag scenen faldt han fuldstændigt sammen. Selv blev Van Hove orienteret om sygdommen for godt et år siden.

- Jeg har vidst det i et år. Da vi begyndte at samarbejde om vores show 'Lazarus', hev han mig til side og sagde, at han ikke altid ville være i stand til at være der på grund af sin sygdom. Han fortalte mig, at han havde leverkræft, siger Ivo Van Hove.

INTL. MusikNYT - 11. jan. 2016 - kl. 09:45 Sådan mindes verden David Bowie

Resten af holdet bag showet vidste formentlig intet – og heller de musikere som Bowie indspillede sit sidste album, Blackstar' med.

- Han gjorde en stor indsats for at færdiggøre de to projekter tids nok til, at hans sygdom ikke ville vinde.

Se også: Afstemning: Hvilken plade var Bowies bedste?

Lige som alle andre blev Ivo Van Hove chokeret over David Bowies død – men han havde alligevel  en fornemmelse af, at det var op over.

- Jeg sendte ham en mail til hans fødselsdag – eller faktisk dagen før, fordi jeg ville være den første. Og jeg fik ikke noget svar. På det tidspunkt gik det op for mig, at der var noget galt, fortæller Ivo Van Hove og konkluderer, at Bowies død er et stort tab.

'Look at me - I'm in danger. I have scars that no one can see', lyder det blandt andet i teksten til sangen Lazarus, som i høj grad lyder som en afsked.
Desuden ligger David Bowie i musikvideoen til sangen lidende med bind for øjnene i hospitalsseng. (Foto: PR). Kendte Bowies store kræfthemmelighed

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.The Secret Sisters: 'Saturn Return' (New West-album/Ude 28. februar)
3.Honey Harper: 'Starmaker' (ATO-album/Ude 6. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere