Aarhus ruineret: Vildmænd gik amok

Det amerikanske metalband Mastodon var formidable foran ekstatisk publikumsskare på udsolgt Train

Troy Sanders i centrum for Atlantas ganske særlige Mastodon, som regner med at udsende nyt album senere på året. Foto: Anita Graversen
Troy Sanders i centrum for Atlantas ganske særlige Mastodon, som regner med at udsende nyt album senere på året. Foto: Anita Graversen

Mastodon, Train, Aarhus, lørdag 2. februar

Mastodon er det 21. århundredes mest fængslende metalband.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så mindede amerikanerne lige om deres storslåede format, da Østjylland blev torpederet af det enormt ambitiøse orkester.

Det lignede en magtdemonstration. Sådan lød det også.

Koncert-anm. Mestrene tog revanche på Vesterbro

Mastodon optræder som regel på store festivalscener eller i Store Vega, så det var en sjælden fornøjelse at få vildmændene banket lige i fjæset på et relativt lille spillested som Train på havnen i Aarhus.

De fleste trængte nok til en dukkert efter at være blevet smurt grundigt ind i sved og fadøl gennem knap 90 forrygende minutter.

Nøgne overkroppe
Der var formentlig også næseblod i den traditionsrige metalcocktail blandt publikum, for der blev godt nok slået til Søren, Johnny og Brian på dansegulvet, hvor svingende svenskergarn, nøgne overkroppe og kåde knytnæver ustandseligt for gennem mandehørmen.

Opildnet af modtagelsen spillede Mastodon det bedste, de har lært, og så bliver det ikke meget bedre.

INTL. Album-anm. Kræftpræstation: De besejrer døden

Selv sangstemmerne, der før har givet dem problemer, sad lige i det berømte elskab. Kun gruppens problembarn, Brent Hinds, havde lidt bøvl med sin Kaptajn Haddock-vokal i starten, men det var småting på en stor aften. 

Billedgalleri af Anita Graversen

1 af 13 
2 af 13 
3 af 13 
4 af 13 
5 af 13 
6 af 13 
7 af 13 
8 af 13 
9 af 13 
10 af 13 
11 af 13 
12 af 13 
13 af 13 

Mastodon er taget på turné gennem Europa uden at være albumaktuelle, så de benyttede ofte lejligheden til kompromisløst at grave uslebne diamanter frem fra langt nede i bagkataloget, og sættet var stort set blottet for hits.

Det ødelagde imidlertid ikke stemningen.

Med ansigtet først
Det sydede og boblede simpelthen, mens ældre sange som ’Mother Puncher’, ’Megalodon’ og ’Ghost of Karelia’ sendte salen i ekstase. Under sidstnævnte dykkede en crowdsurfer lige ned i dørken med sit glade ansigt forrest.  

Bassisten Troy Sanders kunne ikke lade være med at smile.

Bassist og sanger Troy Sanders i centrum for det amerikanske metalband Mastodon. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Helt skævt: Roskildes vildeste trip

Mastodons største musikalske oplevelse var som så ofte før trommetyfonen Brann Dailor, der er en blæksprutte med overmenneskelige slagserier og finesser. Flere fans spillede lufttrommer. De kunne slet ikke følge med originalen.

Kvartettens mangeårige samarbejdspartner, sangeren Scott Kelly fra Neurosis, kom på scenen og brølede med på showets sidste seks numre.

Guitarist og sanger Scott Kelly fra hæderkronede Neurosis, der var på scenen fra klokken 22:15 til 23:12 i København. Foto: Olivia Loftlund Koncert-anm. Festival raseret: Fem mænd bersærk

Manden fremfører hver sang som om, det er den sidste i universets smertelige historie, og navnlig ’Crystal Skull’ og ’Aqua Dementia’ fik ens knogler til at rasle som kastagnetter.

Rifftunge ’Blood and Thunder’ sluttede lørdagsballet med bravur. Der var ikke en armhule tør.

Sådan skal det gøres. Hvis nogen skulle være i tvivl.

Heavyhovederne fik sig en på opleveren, da mægtige Mastodon lagde til ved Aarhus Havn. Foto: Anita Graversen
Heavyhovederne fik sig en på opleveren, da mægtige Mastodon lagde til ved Aarhus Havn. Foto: Anita Graversen
 

Sætliste

1. Iron Tusk

2. March of the Fire Ants

3. Mother Puncher

4. Steambreather

5. Precious Stones

6. Sleeping Giant

7. Toe to Toes

8. Ghost of Karelia

9. Capillarian Crest

10. I Am Ahab

11. Megalodon

12. Ancient Kingdom

13. Scorpion Breath

14. Crystal Skull

15. Aqua Dementia

16. Crack the Skye

17. Diamond in the Witch House

18. Blood and Thunder

88 kommentarer
Vis kommentarer