Afsporet orgie: Suspekt nossede i det

Dansk hiphops største navn leverede tvivlsom turnépremiere på hjemmebanen Albertslund

Rapperne Bai-D og Orgi-E (til højre) fra Suspekt, der optrådte fra klokken 22:00 til 23:37 på propfyldte Forbrændingen. Foto: Per Lange
Rapperne Bai-D og Orgi-E (til højre) fra Suspekt, der optrådte fra klokken 22:00 til 23:37 på propfyldte Forbrændingen. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Suspekt, Forbrændingen, Albertslund, torsdag 26. oktober

- Suspekt! Suspekt! Suspekt! lød det fra publikum allerede inden, den populære trio var gået på scenen.

Der var ingen tvivl om, at stodderne var på hjemmebane, da de sent torsdag startede en omfattende efterårsturné med den første af to udsolgte koncerter i Albertslund.

Forfra og bagfra: Suspekt skampuler

Det sydede og kogte på et tændt og intimt Forbrændingen, men musikalsk brændte Suspekt sjældent igennem, og kun stemningsmæssigt blev det til den forventede hjemmesejr for byens stolte sønner.

En af gruppens primære styrker er Rune Rasks til tider ganske kreative produktioner, der på forløsende vis har det med at hæve slængets ellers noget ordinære niveau.

Tatoveret på scenen
Suspekts lydbillede savnede imidlertid basal bund, raffinementer og gennemslagskraft under turnépremieren, hvor sange som ’S.U.S.P.E.K.T.’, ’Klaus Pagh’ og ’Står stadig’ var blandt de få, som nogenlunde kunne matche studieudgaverne.

Årsagen til at d’herrer har en guitarist med blev først opklaret, da Jakob Haagen Nyholm en overgang lod sig tatovere samtidigt på begge ben, mens han hev i strengene, så man skulle tro, han havde stiftet bekendtskab med instrumentet for første gang i efterårsferien.

Orgi-E alias Emil Simonsen i aktion for rutinerede Suspekt, der har eksisteret siden 1999. Foto: Per Lange
Orgi-E alias Emil Simonsen i aktion for rutinerede Suspekt, der har eksisteret siden 1999. Foto: Per Lange

Beundrere kastede et par bh’er efter Orgi-E, der trak horder af purunge piger helt frem til scenekanten, og den engagerede rapper var da også sin kollega Bai-D langt overlegen. Der skulle nu heller ikke meget til.

Bai-D mangler elementær karisma, og i dårlig stil med L.O.C. er hans flow underligt påtaget, anstrengt og bøvet.

Champagne i luften
Fanskaren var naturligvis ligeglad med sådanne bagateller, og den kåde flok levede sig ivrigt ind i blandt andre ’Sut den op fra slap’, ’Amore Infelice’, ’Helt alene’, ’Søn af en pistol’ og ’Få din flask på’, hvor Bai-D og Orgi-E sprøjtede champagne på tilbederne - og hinanden.

Suspekt: Dumme svin

Suspekt ville også have sejret, hvis de bare havde rappet en gammel telefonbog. I hvert fald hvis det var lokalhåndbogen.

- Det er så lokalt, det kan blive! Vi startede her, og vi stopper aldrig! lød det triumferende fra Orgi-E.

Det virkede både som et løfte og en trussel.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind