Den pudsigste prins

Bonnie 'Prince' Billy som countrymusikalsk cirkusartist i Tivolis Koncertsal, hvor den spøjse spillemand slap galskaben løs

Bonnie 'Prince' Billy - gav over to timer lang opvisning i excentrisk sangskrivning. (Arkivfoto: Christian Jakubaszek)
Bonnie 'Prince' Billy - gav over to timer lang opvisning i excentrisk sangskrivning. (Arkivfoto: Christian Jakubaszek)

Bonnie 'Prince' Billy, Tivolis Koncertsal, København, tirsdag 8. juli

Bonnie ’Prince’ Billy alias Will Oldham må være den eneste, der nogensinde har indtaget Tivolis Koncertsal iført pink træsko, men det er såmænd ikke alene om at være enestående hos det 37-årige countryfænomen fra Kentucky.

Troubadouren udfordrer trodsigt den traditionelle tilgang til metieren med et foruroligende egensind præget af perverterede absurditeter, der uundgåeligt gør Oldham til en forbløffende ener for de få, men efter et storslået soloshow i Vega i fjor og et par medrivende optrædener på Roskilde Festival bliver fanskaren stadig større.

Der var således næsten udsolgt i det formidable auditorium, hvor Oldhams stift spillende backingband i bluegrass-lignende besætning gjorde den indledende halve time til en noget famlende affære, men siden fulgte 100 oftest herlige minutter, hvor Oldham lod sig inspirere af farven på sit fodtøj og fremførte flere sange stående på ét ben som en flamenco.

Måtte kapitulere
I skikkelse af bizar Bob Dylan omarrangerede han sit repertoire med lidt svigtende held, men ’Ohio River Boat Song’ samt ’Rich Wife Full of Happiness’ fungerede for eksempel fortrinligt i lystige fortolkninger, der dog måtte kapitulere i forhold til en fuldkommen forrykt fremragende version af R. Kellys ’The World’s Greatest’.

Ja, prinsen er som sagt pervers, men med en underskøn udgave af ’I See a Darkness’, som selveste Johnny Cash indspillede, beviste Oldham, at man sagtens kan være en af sin generations bedste, selv om man ikke er verdens største.

Uforligneligt.