Hausgaard som harmløs hyggeonkel

Satirikeren virkede noget rusten, da hans danmarksturné tøffede gennem Silkeborg

Niels Hausgaard - den tørre entertainer er blevet 68. (Arkivfoto: Carsten Andreasen)
Niels Hausgaard - den tørre entertainer er blevet 68. (Arkivfoto: Carsten Andreasen)

Niels Hausgaard, Lunden, Silkeborg, torsdag 17. januar

Niels Hausgaard vil utvivlsomt være den første til at sige, at alting var bedre i gamle dage. Det var han også selv.

Vendelboen er lige startet sit traditionsrige, årlige danmarkstogt, og stort set samtlige 58 shows er vanen tro udsolgt, men veteranen savnede overskud og timing, da han knirkede sig gennem en lidt for lang aften i Silkeborg.

Niels Hausgaard - så stor er spillemandens popularitet. (Foto: Henning Hjorth) DK MusikNYT Niels Hausgaard kunne fylde Parken

Han startede allerede klokken 19.30, og det var vist meget klogt, for ellers var den 68-årige spillemands jævnaldrende publikum vist gået i dvale i stuetemperaturen, inden han knap tre timer senere gik af scenen i tætpakkede Lunden, hvis hyggelige indretning smittede af på hovedpersonen.

Skruede bissen på
Hausgaard var gennemgående mere harmløs end harm, men navnlig i første sæt, viste han faktisk tænder et par gange, og midt i den stilfærdigt muntre forudsigelighed var det forløsende, når han skruede bissen på.

Især en skæbnesvanger sang om en overvægtig stakkel fra Hausgaards tid på børnehjem fik alvoren til at sitre i lokalet, og det var i det hele taget de små overraskelser, der gjorde størst indtryk.

Niels Hausgaard og Signe Svendsen - så lang er deres turné. (Foto: Henning Hjorth) Koncert-anm. Niels Hausgaard er ikke sjov længere

Et par groteske digtrecitationer ramte en herligt anarkistisk galskab, og at han fik lavet Elvis Presleys klassiske ’In the Ghetto’ om til en socialrealistisk folkesang på sindigt nordjysk var immervæk lidt af en bedrift.

Som et lyserødt slips
En anden nyskabelse kunne man dog godt have undværet, for mens Signe Svendsen bare var Signe Svendsen, gab, så klædte keyboardklangene fra debutanten Henrik Baloo vindtørre Hausgaard som et lyserødt slips.

Niels Hausgaard - veteranen fra Hirtshals underholdt på umiskendelig vis i Holstebro. (Foto: Claus Bonnerup) Koncert-anm. Niels Hausgaard er stokkonservativ

Det er jo en gave for mandens satire, at politikerne opfører sig endnu mere uanstændigt, end de plejer, men humoristens verbale dask til alle fra Dansk Folkeparti over Liberal Alliance til Socialdemokraterne virkede ofte for letkøbte.

De gamle støtter klaskede naturligvis håndfladerne sammen, og selv på en halvdårlig aften er Hausgaard jo bestemt ikke helt dårlig, men der var meget langt imellem, at man klaskede sig på lårene som i de gode gamle dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer