L.O.C.: Hyggeonkel på hjemmebane

Den ihærdige rapper kæmpede bravt for at få smilet tilbage til sin hjemby lørdag aften

L.O.C. - gav fuckfingeren til de anti-islamister, der inden rapperens koncert havde sat sit præg på Aarhus. (Arkivfoto: Jonas Højgaard/Polfoto)
L.O.C. - gav fuckfingeren til de anti-islamister, der inden rapperens koncert havde sat sit præg på Aarhus. (Arkivfoto: Jonas Højgaard/Polfoto)

L.O.C., Train, Aarhus, lørdag 31. marts

Sikke en dag at skulle holde fest.

Det var godt nok lørdag, men hele dagen havde Aarhus haft en smule svært ved at leve op til kælenavnet Smilets by. Her var tæt befolket med politi og demonstranter, ja, der tøffede faktisk stadig et par patruljebiler rundt i gader og stræder, efter Liam O'Connor havde spillet op til dans i sin fødeby.

LÆS OGSÅ:

L.O.C. blev et dyrt bekendtskab for sønderjysk familie. (Foto: Polfoto/Anita Graversen) DK MusikNYT L.O.C.-biluheld koster jysk familie kassen

Men den ihærdige rapper gjorde en brav indsats for at højne hyggen. Han skyndte sig at proklamere, at han med sine irske aner anså sig selv som 'halvt perker', og det udløste et forløsende jubelbrøl fra de godt 800 fans i det forlængst udsolgte Train, da han gav fuckfingeren til de anti-islamister, som har fået mere mediedækning end den nye gratis L.O.C.-plade.

Samme skavanker
Der skal ellers noget til. Albummet, 'Prestige, Paranoia, Persona Vol. 1', har været ekstremt omdiskuteret, fordi Liam har gjort skiven tilgængelig kvit og frit på nettet og i øvrigt har suppleret sangene med et par bredsider mod pladebranchen. En kærkommen debat, men det var samtidig lidt befriende, at lømlen i Aarhus ikke nævnte palaveret med et eneste ord.

LÆS OGSÅ:

L.O.C. - der var udsolgt, da Liam O'Connor ramte K.B. Hallen. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Længe leve Liam

Her var det musikken, der førte ordet. Og det gjorde den godt - indtil et vist punkt. Faktisk led koncerten under nogenlunde samme skavanker som den seneste plade: Det startede godt, men især i seancens sidste tredjedel dalede energiniveuaet betragteligt. Også selv om det næsten hele vejen igennem virkede som om, L.O.C. overvejer at ændre navn til B.A.S. - puha, sikke en mavepuster!

Intim charme
Åndehullet var en akustisk udgave af 'Du gør mig', der sammen med '#%!@ mig nu' og 'Libertiner' ragede op som højdepunkter, hvor det lille backingband med trommer, guitar og computer fik stor dynamik ud af små virkemidler.

Apropos virkemidler, så kaldes koncerterne på den igangværende turne for 'intim-shows', og det har selvfølgelig en vis charme at være helt tæt på Liams lysende øjne og ustoppelige motormund. Men i det lange løb savnede man lidt mere showmanship og et mere avanceret lysshow end bogstaverne L, O og C, der blinker alt efter husbehov.

Men Liam er altid god for en fest. Selv på en dårlig dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer