Stjernestund med John Mellencamp

På alle måder sjælden koncert af den amerikanske rockveteran og hans blændende band

John Mellencamp - tryllebandt som prædikant for rock'n'roll. (Foto: Mogens Flindt)
John Mellencamp - tryllebandt som prædikant for rock'n'roll. (Foto: Mogens Flindt)

John Mellencamp, Store Vega, København, fredag 24. juni

Sidst John Mellencamp spillede på dansk grund var i Valby Hallen helt tilbage i 1992, men efter to timer i hans selskab fredag aften i hovedstadens udsolgte Store Vega, så tilgav man gerne den lange ventetid. Og tilmed at seancen startede med en timelang turnédokumentar, der forståeligt nok aldrig fangede publikums opmærksomhed.

Det gjorde den 59-årige roots-rocker fra Bloomington, Indiana derimod øjeblikkeligt, da veteranen klokken 21.30 endelig viste sig i rampelyset, hvor han trådte ud af ligesindede Bruce Springsteens skygge og samtidig i karakter som magtfuld spillemand.

Sublimt samspil
Med afsat i den rustikke sound fra sidste sommers T-Bone Burnett-producerede album, ’No Better Than This’, swingede sættet forbilledligt, og de overvældende nuancer i backingbandets sublime samspil kompenserede rigeligt for, at især Mellencamps ældre sange om sit blødende Heartland har en tendens til at være lige lovligt simple.

Fra storhedstiden i 1980'erne var der ikke desto mindre et intenst genhør med 'Rain on the Scarecrow', mens blandt andre også 'Paper in Fire' og en akustisk 'Small Town' ansporede den ivrigt medlevende og medsyngende forsamling.

Klangfuldt ekko
Violin giver stadig Mellencamp personlighed, og orkesterets omskiftelige besætning varierede også det konstant levende show ved hjælp af banjo og trækharmonika, mens hovedpersonen var velsyngende og af og til minsandten gav koncerten et gospel-præg i rollen som opildnet rock'n'roll-prædikant.

Relativt tidligt rungede 'The West End' fra 'No Better Than This' mageløst som et nyt nummer med en urgammel lyd, der sendte et klangfuldt ekko gennem en inspireret optræden præget af stort overskud, tilstedeværelse samt fundamental klasse.

Et velkomment bevis på at det aldrig er for sent at støve renomméet af.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde