Heftige Harvey

Polly Jean og co. insisterede på inderlighed og intensitet og formåede derfor at holde mængden fanget uden tarvelige tricks

PJ Harvey understregede sin position som en af de seneste årtiers mest egenrådige og insisterende kunstnere. (Foto: Jakob Jørgensen)
PJ Harvey understregede sin position som en af de seneste årtiers mest egenrådige og insisterende kunstnere. (Foto: Jakob Jørgensen)

PJ Harvey, Arena, Roskilde Festival, torsdag 30. juni

LÆS OGSÅ: Veto skød festen i gang på Orange

LÆS OGSÅ: Sort start på Roskilde

Med det excellente krigsdrama ’Let England Shake’ som seneste udspil er det vist ikke for meget sagt, at 41-årige Polly Jean Harvey er det eneste af Roskildes såkaldte hovednavne, der stadig er i kunstnerisk aktuel topform.

Og som hun landede på Arena sent torsdag aften iført hvide gevandter, der mindede om en en hybrid mellem en balkjole og en spændetrøje samt aparte, fjerbesat hovedprydelse lignede hun da også en sær, fremmed fugl midt i den gigantiske havefest, der er Roskilde anno 2011.

Benhård trio
Med det meget lidt sexede strengeapparat autoharpe – mest kendt fra bluegrass-traditionen –som hovedinstrument bakket op af en benhård trio anført af en ûbercool Mick Harvey, lagde Polly da også allerede fra start ikke skjul på, at hun ikke var kommet for at lefle for den indre fadølsbamse.

Men med sit store karisma, sin sitrende intensitet og indfølt musikalsk ledsagelse fik den fintfølende furie understreget at indholdsmæssig substans og artistisk nødvendighed sagtens kan trænge igennem med brændende selvfølgelighed til de ca. 20.000, der stod mast tæt sammen under den blå teltdug.

Sætter var ikke overraskende bygget op over den rystende englandskrønike, men ældre slagnumre som ’C’mon Billy’, ’Down By the Water’, ’Meet Za Monsta’ m.fl. var indlagt som kærkomne åndehuller i den ætsende samtidsdiagnose. Uhyggeligt godt.

0 kommentarer
Vis kommentarer