Glamour uden glans med Bryan Ferry

Ikonet som mat stjerne i København under nostalgisk koncert præget af uskønt orkester

Bryan Ferry - et støvet bekendtskab i Falconer Salen. (Arkivfoto: Polfoto/Helle Arensbak)
Bryan Ferry - et støvet bekendtskab i Falconer Salen. (Arkivfoto: Polfoto/Helle Arensbak)

Bryan Ferry, Falconer Salen, København, søndag 22. maj Optræder 5. august i Skovdalen, Aalborg

Bryan Ferry åbnede ballet med evergreenen ’I Put a Spell on You’, men der var nu ikke meget hverken stedsegrønt eller tryllebindende over veteranens udsolgte show i Falconer Salen, der først til sidst blev den forventede fest.

Noget overraskende spillede det ni personer store orkester simpelthen som om, de kun havde haft et par dage til at lære hinanden at kende, og det kan godt være, det er tidligt på turnéen, men når man har betalt mere end 600 kroner for at være i ikonets selskab, så er det altså ikke nok, at kun jakkesættet sidder, som det skal.

Skarp og skinger
Lyden var desuden skarp og ofte så skinger, at der var grund til at proppe ørepropper i til trods for, at koncerten egentlig ikke var særlig høj.

Efterårets tilforladelige karriereforlænger, ’Olympia’, var kun repræsenteret med to sange, så det var en nostalgisk aften, hvor Ferry satsede på det sikre, men selv ’Avalon’ virkede uskøn, og blandt flere hæderlige Bob Dylan-fortolkninger fremstod Neil Youngs ’Like a Hurricane’ snarere som en storm i et glas mudret vand.

Op af sæderne
Ferry fik omsider det modne publikum op af sæderne mod slut, da vellykkede versioner af ’Love Is the Drug’ og ’Let’s Stick Together’ mindede om mandens format, men englænderen er jo ikke 64 længere, og netop da hans blegfunky glamour-pop begyndte at glimte, var det sidste omgang.

Efter 90 minutter bukkede Ferry farvel, og det føltes lidt som at have hilst på sin gamle bartender i en velourbeklædt natklub, der har set bedre dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer