Lidt for surt show med Kurt Vile

Det var skidt og skønt i et sjasket sammensurium, da amerikaneren skramlede i København

Kurt Vile - en usammenhængende oplevelse i udsolgte Lille Vega. (Arkivfoto: Myspace)
Kurt Vile - en usammenhængende oplevelse i udsolgte Lille Vega. (Arkivfoto: Myspace)

Kurt Vile er det, der blev kaldt en 'slacker' i 1990'erne. En slags skødesløs, halvsjusket og sløv type, og den rolle levede amerikaneren sig lige lovligt grundigt ind i under debutkoncerten i Danmark, der samtidig var den unge mands første af hele fem optrædener herhjemme i år.

Lille Vega havde været udsolgt i flere uger, og salen summede af begrundet forventning efter Vile i marts udsendte sit fjerde og ganske fortrinlige album, 'Smoke Ring for My Halo', der rummer en sært fængslende og for hans standard relativt disciplineret omgang stenet og snerrende sarkastisk skrammel-rock'n'roll.

Det stemte ikke
Pladens kuldslåede poesi og glimt af magi blev dog især indledningsvis kvast i Vile og backingbandet The Violators' anderledes støjende overhalinger af numrene, der tilsat en rabalder-blanding af Sonic Youth og Crazy Horse kom til at fremstå almindeliggjorte med sangerens ellers herligt vrængende vokal for dybt begravet i det flakkende lydbillede.

Slænget brugte en evighed - sådan føltes det i hvert fald - på at stemme guitarer mellem numrene, hvilket gjorde showet til et frustrerende abrupt optrin, men pludselig kunne et højdepunkt flænse lokalet i form af for eksempel en særdeles flosset version af Bruce Springsteens 'Downbound Train'.

Kørte af sporet
Koncerten kørte dog for ofte af sporet for Vile, der er født i 1980 i Philadelphia, og det klædte ham med enkelhed og fokus, da han akustisk og (næsten) solo spillede skønne sårbare udgaver af 'In My Time' og 'Peeping Tomboy'.

De vilde udsving i kvalitet resulterede i en underlig diffus helhed, men når Vile var god, så var han meget god, og det skal blive spændende at følge hvalpen, når han får kureret de værste børnesygdomme uden forhåbentlig også at stryge sin krøllede stil helt ud.

0 kommentarer
Vis kommentarer