Mesteren uden magien

Veteranen Bob Dylan i solidt selvsving gennem Odense, mener Ekstra Bladets anmelder, der fik en oplevelse - men ikke en af de store

Bob Dylan - fornøjelig og forudsigelig foran 4700 publikummer i Arena Fyn. (Arkivfoto: AP)
Bob Dylan - fornøjelig og forudsigelig foran 4700 publikummer i Arena Fyn. (Arkivfoto: AP)

Bob Dylan, Arena Fyn, Odense, onsdag 28. maj

Bob Dylan er stadig solsystemets væsentligste kulturpersonlighed, men selv sådan en føles altså ikke synderlig opsigtsvækkende, når han beærer os med et årligt besøg – denne gang placeret i Odense, hvor Arena Fyn lagde beton til to forholdsvis matte timer med guldgubben.

Efter de seneste sæsoners ret rutineprægede optrædener i Herning, København, Roskilde og Aalborg var også showet i aftes mere forudsigeligt end fantastisk, men en stille stund på kontoret med Dylan er altså bedre selskab, end når mange af disciplene har karrierens stjernstund.

Forventelig finale
Lyden under åbningsnummeret 'Tweedle Dee & Tweedle Dum' var ligeså mudret som Midtfyns Festivalen, da legenden sidst spillede på Fyn i 1991, men ganske hurtigt kunne man under anstændig akustik nyde samspillet i Bobs bluesbaserede backingband, der bragede gennem bastant buldrende 'High Water (For Charlie Patton)' og 'The Levee's Gonna Break'.

Sætlisten var ikke synderligt spændende, men en nænsom 'Tears of Rage' kom som en skøn overraskelse, og blandt flere saligt swingende sjælere var 'Workingman's Blues #2' vidunderligt velsunget, inden den forventelige finale med noget fortærskede 'Summer Days', 'All Along the Watchtower', 'Thunder on the Mountain' og 'Like a Rolling Stone'.

Oscar på display
Dylan fyldte 67 i lørdags, men der var ikke meget festivitas over de 4700 publikummer i den så godt som udsolgte multiarena, og størstedelen af de fremmødte lignede nogen, der ventede på at få lov til at skråle med på den version af 'Knockin' on Heaven's Door', de har derhjemme, men eneren vil stadig hellere lege med sine mesterværker end lefle for masserne.

Veteranen havde droppet guitaren fra de seneste turneer og stod standhaftigt bag tangenterne med sin Oscar på display, og statuetten var nok det nærmeste, mesteren fra Minnesota kom magi i luften. Han trænger efterhånden til at genopfinde sig selv som spillemand, skifte ud i bandet eller blot at tage en ny skive med i bagagen.

Som altid en oplevelse – bare ikke en stor oplevelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.