Sort november

The National leverede endnu en fremragende koncert i Danmark

The National spillede i aftes til fem stjerner i K.B. Hallen. (Arkivfoto: AP)
The National spillede i aftes til fem stjerner i K.B. Hallen. (Arkivfoto: AP)

The National, K.B. Hallen, København, torsdag 11. november. Spiller i Scandinavian Congress Center, Århus, 26. februar

Brooklyn-baserede The National er et af de efterhånden sjældne bands, der uden de store falbelader, men i kraft af en flittig koncertkalender og ikke mindst en stribe fremragende plader - seneste ’High Violet’, der netop er blevet kåret til året album af det toneangivende, engelske musikmagasin Q - har nået et stort, dedikeret publikum.

Første gang de gæstede Danmark var i december 2005 på det lille spillested Loppen, og ved deres syvende danmarksbesøg kunne de melde alt udsolgt i K.B. Hallen. Hvilket alt andet lige er glædeligt. Bare synd, at hovedstaden ikke har noget bedre end en udtjent, hotdog-stinkende sportshal med katastrofal akustik at byde på, når kunstnere når en vis størrelse.

Nå, men det var et sidespor. For The National formåede at få det optimale ud rammerne. De spiller på en lydstyrke, som ikke får betonkolossen til at vise sig fra sin værste side. Og så er de trods deres mørke, melankolske udtryk et eminent liveband, der på sæt og vis er langt mere udadvendte og løsslupne end deres sange indbyder til.

Pragtpræstation
Vokalisten Matt Berninger brugte således den eller ikke synderligt opmuntrende ’Terrible Love’ til at gå i nærkontakt med publikum og spankulere helt ned bagerst i hallen. Og da kvintetten plus to blæsere sluttede af med en akustisk udgave af ’Vanderlyle Crybaby Geeks’ - uden mikrofoner - kunne man næsten høre de små hår rejse sig overalt i salen.

Selv når de fucker fuldstændigt op, som i ’All The Wine’ (passende nok), får de vendt det til noget positivt. En på alle måder imponerende præstation gennemsyret af nerve og nærvær.

The National er som sagt flittige gæster på disse breddegrader. Og allerede til februar får århusianerne fornøjelsen. De kan godt begynde at glæde sig.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Delbert McClinton and Self-Made Men + Dana: 'Tall, Dark, & Handsome' (Hot Shot-album/Ude 26. juli)
2.Ty Segall: 'First Taste' (Drag City-album/Ude 2. august)
3.Russian Circles: 'Blood Year' (Sargent House-album/Ude 2. august)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Bombay Bicycle Club: 'Demos 2004-2008' (Mmm...-album/Ude nu)
2.Sofia Bolt: 'Waves' (Loantaka-album/Ude nu)
3.Sigur Rós: 'Ágætis byrjun - 20th Anniversary Deluxe Edition' (Krunk-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere