Waters sikrede fuldmåne over Odense

Nostalgisk Roger Waters strålede efter mat indledning. De første 70 minutter var usammenhængende, men det sluttede overvældende

Roger Waters - triumferende tilbage i Danmark med 'The Dark Side of the Moon'. (Foto: Ernst van Norde)
Roger Waters - triumferende tilbage i Danmark med 'The Dark Side of the Moon'. (Foto: Ernst van Norde)

Roger Waters, Fionia Park, Odense, tirsdag 13. maj

En oppustelig plasticgris på størrelse med en svinetransport svæver ind over publikum og slippes løs i den odenseanske skumring, og så kan selv den mest fadølsindsmurte fynbo ikke undgå at opdage, at OB er skiftet ud med selveste Roger Waters på Fionia Park.

Det er tredje sommer i træk, at koryfæet fra Pink Floyd spiller i Danmark for at opføre en af rockhistoriens mest monumentale og absolut største millionsællerter, men 35 år gamle 'The Dark Side of the Moon' har universal tiltrækningskraft og udløbsdato som solen.

Foran 16.600 publikummer funklede den gamle måne med uimodståelig urkraft, og Waters og veteranens gigantiske orkester pudsede klassikeren tilsat så pletfri perfektion, at det indledende sæt faktisk kom til at fremstå sjusket i sammenligning.

Rodet første sæt
Den 64-årige englænder lagde ud med 70 underligt usammenhængende minutter bestående af fortrinsvis diverse Waters-kompositioner fra Pink Floyds storhedstid, og mellem matte udgaver af ellers vidunderlige 'Wish You Were Here' og sange fra 'The Wall' og 'The Final Cut' var Syd Barrett-hyldesten 'Shine On You Crazy Diamond' blandt forsvindende få, der lyste op.

Hifi-folket fik dog spektakulær surround sound i stadion-størrelse, da 'The Dark Side of the Moon' efterfølgende tonede frem, og selv om man med rette kan beskylde Waters for at træde vande, så er fortidens format så unikt opløftende, at man var lige ved at stige til himmels under maratonaftenens sidste ekstranummer 'Comfortably Numb'.

Overvældende.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.