Annonce:
Annonce:

Tina Dickow har fået kulør

Den århusianske sangerinde er muligvis stadig lys, men hendes musik har fået mere kulør i form af et råt og rocket udtryk - og et sjovt medley

Tina Dickow lyste på en gråvejrsdag i Esbjerg. (Foto: Rumle Skafte)
Tina Dickow lyste på en gråvejrsdag i Esbjerg. (Foto: Rumle Skafte)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Tina Dickow, Grøn Koncert, Esbjerg, torsdag den 15. juli.

Tina Dickow er utvivlsomt en af vort lille lands mest begavede sangskrivere af den klassiske skole, men hendes inderlige sange har haft en tendens til at blegne på større scener.

Torsdag eftermiddag luftede den århusianske sangerinde blandt andet titelnummeret fra sit kommende album, der - åbenbart passende nok - har fået titlen 'Welcome Back Colour'. Og det lover godt.

- Det er et spark til mig selv om at få mere kulør på tilværelsen, præsenterede Tina Dickow sangen, der viste en mere rå, legesyg og rocket udgave af singer/songwriteren. Som generelt hele hendes tre kvarter lange sæt på Grøn Koncert. Og det klædte hende i høj grad.

Hun diskede bl.a. op med et muntert medley med numre fra de andre optrædende på årets Grøn Koncert - fra en fornøjelig udgave af Thomas Helmigs ’Nu hvor du har '"brugt mine penge”’ over Medina til Selvmords rap.

Og det kunne for eksempel være ganske spændende at høre en fuld version af Medinas ’Ensom’. For nok har Medina et mindre regnskyl af kvaliteter, men Tina Dickows stemme og inderlighed har hun ikke!

Hoppende og udadvendt
Og da Tina Dickow samtidig viste overskud som en hoppende og udadvendt sangerinde med et tændt rockband med tyngde bag sig, var det efter en lidt vaklende indledning på grænsen til at udvikle sig til en rockfest. Men stadig velskrevet, velkomponeret og organisk og varmt vellydende, som var det The Band i 1968.

De kendte ballader gik selvfølgelig også hjem hos campingstol-publikummet på den efterhånden pænt fyldte plads, og det er meget små ting, der skal til at løfte hendes show yderligere.

Det to meter brede papskilt med ’I heart Tina’ var det absolut dumt ikke at nikke samtykkende til. Især, hvis hun holder sig fra at rappe i fremtiden...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: