Annonce:
Annonce:

Fest for de anglofile

Engelske Kasabian henter inspiration hos både britpop og Madchester - og det svinger

Trods beskedent fremmøde til bandets første koncert i Danmark, gav forsanger Tom Meighan og co. i Kasabian en en glimrende koncert på Orange Scene. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
Trods beskedent fremmøde til bandets første koncert i Danmark, gav forsanger Tom Meighan og co. i Kasabian en en glimrende koncert på Orange Scene. (Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Kasabian, Roskilde Festival, Orange Scene, søndag

Den engelske indierock har stort set været fraværende på årets Roskilde Festival, men søndag aften blev der endelig tid til fest for de anglofile. Der var blot ikke synderligt mange af dem til Kasabians koncert på Orange Scene!

Englands nye store drengerøvsrockband med stor arv fra såvel britpopbands som Oasis og Blur og Madchester-bands som Primal Scream og The Charlatans var sat på en svær opgave som næstsidste navn på Orange Scene.

Nok er Leicester-bandet efter tre albums efterhånden kæmpestort i hjemlandet, men herhjemme er kendskabet stadig sørgeligt beskedent, hvilket fremmødet på den mere end halvtomme plads vidnede om. Men det første besøg i Danmark må alligevel betegnes som en succes.

Annonce:

Piskede rasende afsted
For selvom der gik noget tid, før det hårdtarbejdende band fik tag i folk - måske på grund af et indledningsvis meget uklart og rodet lydbillede, der stjal en stor del af den dynamik, som er så væsentlig en brik i bandets enormt engelsk-lydende, dansable rockmusik – var der fest i pitten forrest. Og længere tilbage på pladsen blev der vippet med foden i campingstolene.

Der var også fuld skrue på fra starten med ’Fast Fuse’ og ’Shoot The Runner’, og i ’Cutt Off’ blev den let psykedeliske inspiration også smukt aftegnet, mens B-siden ’Julie & The Mothman’ piskede rasende afsted.

Velsvingende og stemningsfuld
Kasabians rockmusik er både velsvingende og stemningsfuld med smukt tostemmigt vokalarbejde fra sanger Tom Meighan og guitarist og sangskriver Sergio Pizzorno. Måske mangler der lidt i sangskrivningen for at nå samme popstatus som eksempelvis Blur og Oasis, men Kasabian spænder bredt.

Fra stemningsfulde ’The Doberman’ med fornemt trompetspil til mere dansable og hårdtpumpede numre som den forrygende afslutter ’Club Foot’ og især hit-ekstranumrene ’Fire’, ’Vlad The Impaler’ og ’L.S.F. (Lost Souls Forever)’. Klasse!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: