Forbløffende god Kiss-koncert

Kyssesyge i Aalborg: Blot halvt fyldt Gigantium til et brag af en rock-koncert med de sminkede hardrock-veteraner i Kiss

Gene Simmons og hans tunge ... bas. (Foto: René Schütze)
Gene Simmons og hans tunge ... bas. (Foto: René Schütze)

Kiss, Gigantium, Aalborg, onsdag

Det sluttede selvfølgelig med et hvidt hav af konfetti fra seks kanoner, tre af de fire musikere stående på platforme højt oppe over scenen, røg, flammer, fyrværkeribrag og en guitar, der blev smadret i gulvet. Det var vel en Kiss-koncert. Med alle rock-klichéerne i fuldt flor. Men uha, hvor det virkede!

Efter den jammerlige koncert i Forum i København for to år siden, var forventningerne ellers ikke ligefrem store til hardrock-veteranerne. Og de vel omkring 3-4000 Kiss-fans, der alligevel troppede op, var blot i stand til at fylde Gigantium i Aalborg halvt med et gigantisk underskud til følge for arrangørerne.

To timers hit-marathon
Står arrangørerne med en alvorlig kyssesyge, har ingen af fansene til gengæld grund til skuffelse efter mere end to timers hit-marathon, der blev afviklet stramt og knivskarpt.

Ja, den strømlinede maskine havde endda overskud til en sjælden jam til ’Forever’, og sanger Paul Stanley kastede sig sågar ud i en overmodig version af Led Zeppelins ’Whole Lotta Love’.

Det seneste album ’Sonic Boom’ er grundlaget for den aktuelle turné, men der blev - heldigvis - blot spillet tre numre fra albummet ud af de 22 numre i koncerten, der sluttede helt forrygende med discorockeren ’I Was Made For Lovin’ You’ med Paul Stanley stående på en platform ude blandt publikum, Argent-klassikeren ’God Gave Rock’n’Roll To You’ og den uforskammet catchy ’Rock And Roll All Nite’.

Klassisk blodspytteri
Trods det beskedne publikum oste det 37-årige band af nyvunden spilleglæde, og publikum kvitterede med skrål og entusiasme, der nærmest endte i et danseorgie til ’I Was Made …’.

’Cold Gin’, ’Deuce’ og ’Crazy Crazy Nights’ blev leveret superskarpt i en stærk åbning, inden en vis tomgang satte ind midtvejs, før ’100.000 Years’, ’I Like It Loud’ og Gene Simmons’ klassiske blodspytteri og endnu en platforms-tur højt op over scenelysene igen sendte salen i ekstase.

’Love Gun’ svingede fedt, og man tilgiver gerne Paul Stanley for slet ikke at kunne ramme de høje toner længere efter en opvisning i hard rock og ’classic rock’ med alle klichéerne intakte, og lyden i Gigantium var tilmed nærmest fantastisk. Forbløffende godt!

1 af 3 Kiss-fans i forreste række i Gigantium, hvor en tribune var rykket ind midt i salen, så det skabte en intim stemning og illusionen om en fyldt sal i den ellers kun halvfyldte hal. (Foto: René Schütze)
2 af 3 Sminke, kostumer og plateaustøvler hører med til Kiss-pakken hos bassist Gene Simmons, guitarist Tommy Thayer og sanger/guitarist Paul Stanley. I baggrunden trommeslager Eric Singer. (Foto: René Schütze)
3 af 3 Gene Simmons og hans tunge ... bas. (Foto: René Schütze)
0 kommentarer
Vis kommentarer