Solskinspop over Skive

Mikas smittende glæde tvang en lille fest frem hos festival-publikummet i Skive

Den 26-årige englænder Mika diskede op med en times glad og velkomponeret popmusik i den bagende sol på Skive Festival. (Arkivfoto: Polfoto)
Den 26-årige englænder Mika diskede op med en times glad og velkomponeret popmusik i den bagende sol på Skive Festival. (Arkivfoto: Polfoto)

Mika, Skive Festival, Scene 1, fredag

Nok var der ikke den store amok-pøbel samlet foran Skive Festivals store scene fredag sidst på eftermiddagen, men det fik ikke energibundtet Mika til at lægge sig fornærmet hen i kurven og surmule.

Hvis den 26-årige englænder var en hund, ville han logre hele tiden, og fra første sekund var der grin, smil og dans på scenen fra popstjernen og hans velspillende kvintet.

Flamboyante Mikas lettere excentriske popmusik charmerede da også jazz ned i stængerne og store smil frem på ansigterne hos de få tusinde tilhørere i den bagende sol i en opløftende time - der nok faldt meget tidligere, end mange af festivalgæsterne havde regnet med.

Flyttet fire timer frem
Mikas koncert var oprindeligt programsat til kl. 21 om aftenen, men blev på dagen rykket fire timer frem på grund af englænderens videre turné med afgang mod Japan, hvilket ikke var blevet kommunikeret synderligt effektivt ud af festivalen.

Det var næppe befordrende for fremmødet, men den millionsælgende musiker er født til at stå på en scene og tvang festen hjem med smittende humør, et stramt sæt og mindst et halvt dusin store popsange fra en smuk ’Relax Take It Easy’ over den hårdtpumpede ’Rain’ til en effektiv finale med ’Love Today’, ’We Are Golden’, ’Grace Kelly’ og den supercorny ’Lollipop’.

Andre sange er albumfyld og har ikke samme smittende rytmer og omkvæd, men Mika skriver - når han er bedst - store og velkomponerede popsange, og det ligner han en, der kan blive ved med i årevis. En dejlig solskinstime at starte festen på.

0 kommentarer
Vis kommentarer