Grønt cirkus i Skive

Green Day leverede et brag af en fest, da Skive Festival åbnede for 20.000 gæster

Billy Joe Armstrong og co. beviste i Skive, at de er et af verdens største rockbands.(Arkivfoto: Polfoto)
Billy Joe Armstrong og co. beviste i Skive, at de er et af verdens største rockbands.(Arkivfoto: Polfoto)

Green Day, Skive Festival, Scene 1, onsdag.

Det er let at sige en hel masse om et punkband, der ikke længere er et punkband – men det samme kunne man sige om The Clash allerede i 1979.

Så den der med gør det selv-punk-ideologien er ligesom for længst passé.

Det tidligere punkband Green Day har valgt at blive et stadion-rockband, fordi de kunne. Og det gør de godt. Rigtig godt. Det er fest og ballade – og det er for alle med bare den mindste sans for ’rock på to og fire’.

Nuvel, det er også en til tider klichefyldt cirkusforestilling med de evindelige showindslag som fyrværkeri, ild, vandpistolaffyring, T-shirt-kanon, alt for mange publikummer på scenen og konstante sing-along-sessions – men det virker. Stadig.

Det vil enhver, der var til stede på åbningsaftenen af årets Skive Festival, vist gerne sætte en øm lægmuskel, en solbrændt kind og en kande øl ind på.

Lige i hoppemusklerne
I to og en halv time diskede frontmand Billie Joe Armstrong og co. op med rendyrket rock’n’roll, der med ganske få tomgangsøjeblikke gik lige i hoppemusklerne på de 20.000 gæster på den jyske festival.

Og det var længe efter midnat, før det energiske publikum blev belønnet for indsatsen med et par uventede ekstra-ekstranumre i form af en akustisk ’When It’s Time’, samt storhittene ’Wake Me Up When September Ends’ og ’Good Riddance’, der satte et effektivt punktum for en fest, som startede i højt tempo med ’21st Century Breakdown’ og ’Know Your Enemy’ – og sluttede i samme medrivende gear.

Det lange sæt var primært bygget op over numre fra de to seneste album, men der var også plads til forløsning for nostalgikere med hang til numre som ’Basket Case’, ’Longview’ og ’She’.

Man kan godt have indvendinger mod Green Days overdrevne show-indslag, og man kan sagtens drømme om en kortere, strammere punk-koncert, men Green Day er efterhånden blevet et af klodens største rockbands. Og det spiller de som.

Det er svært at pege på et rockorkester, der kunne have leveret en større fest en onsdag aften i Skive. Respekt!
0 kommentarer
Vis kommentarer