Malk de Koijn: Længe leve LSD!

De ustyrlige danske hiphop-helte leverede suveræn syreregn og speedsnakkende evergreens i København i aftes

Malk de Koijn - i en klasse for sig i det for længst udsolgte Store Vega. (Foto: Anthon Unger)
Malk de Koijn - i en klasse for sig i det for længst udsolgte Store Vega. (Foto: Anthon Unger)

Malk de Koijn, Store Vega, København, fredag 13. november

Kommunalvalget er lige om hjørnet, så lad os bare slå fast: Hvis Malk de Koijn var et politisk parti, ville de for længst have fået magten i Danmark. Og hvor ville vores lille land være uendelig meget sjovere, hvis Blæs Bukki, Geolo Geo og Tue Track blev udstyret med hver sin taburet.

De ville dog nok have svært ved at sidde stille på den. Den tossede trio har altid gjort en dyd ud af at være lige så uregerlige, som de er uimodståelige. Og uimodståelige er de vitterligt: Det vil nærmest være en underdrivelse at kalde hiphoppernes igangværende danmarksturné for et triumftog, for samtlige billetter blev revet væk på nul komma tre.

Gakket sangskat
Da lømlerne fra Langestrand - forkortet LSD - i aftes tog hul på en hel weekend i København med udsolgte koncerter, var de da også i toptrimmet topform. De tre bananer, man ikke kan nå, nød rampelyset i fulde drag, og energiniveauet var oppe i det røde fra start til slut, hvor tumlingerne drønede fra den ene speedsnakkende evergreen til den anden.

Eneste anke var, at numrene under især første del af koncerten lød til forveksling som på plade, men det hjælper selvfølgelig meget at eje en sangskat af så høj karat, og publikum skrålede da også trofast med på hver eneste syrede strofe. Det var nu endnu mere phantastisk, da d’herrer i seancens sidste time i højere grad improviserede, leverede skæv scratch og gakkede beats og desuden diskede op med overbevisende nye slagere.

Og hvad var højdepunktet? Skal der sættes kryds et sted, ville det være ved ekstranummeret ’Kosmisk Kaos’, som i dagens anledning var bakket op af stjernehimmel på bagtæppet. Selv om Tue Track kludrede lidt i sit vers, er det stadig alle tiders danske hiphop-hymne. Suverænt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pixies: 'Beneath the Eyrie' (BMG-album/Ude 13. september)
2.Sean O'Hagan: 'Radum Calls, Radum Calls' (Drag City-album/Ude 25. oktober)
3.Efterklang: 'Altid sammen' (Rumraket-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere