Selvmord: Forelsk dig og dø!

Dansk hiphops nye stjerneband med L.O.C. og Suspekt gør sig især godt i levende live

Selvmord - med L.O.C. i centrum - imponerede ved deres debutkoncert i Imperial. (Foto: Mogens Flindt)
Selvmord - med L.O.C. i centrum - imponerede ved deres debutkoncert i Imperial. (Foto: Mogens Flindt)

Selvmord: 'Selvmord' (Copenhagen) Udkommer mandag 16. november

Selvmord, Imperial, København, torsdag 12. november

Det kan godt være, de kalder sig Selvmord, men der er absolut intet kommercielt selvmord over dansk hiphops nye stjerneband. Basalt set er det et fælles projekt for to af nationens allerstørste rapnavne, L.O.C. og Suspekt, som efter flere års venskab omsider har valgt at danne par.

Sjovt nok handler alle Selvmords sange om at gå fra hinanden. ’Forelsk dig og dø’ er gruppens mantra, og den selvbetitlede debut er spækket med kærlighedskvaler og hjertekvababbelser. Selv de mest hærdede drengerøve er åbenbart tyndhudede andre steder på kroppen.

Sarte sjæle
L.O.C. og Suspekt har ellers altid yndet at fortælle om syg sex i lange lagenbaner, og især den herligt perverterede Orgi-E er mindre underholdende, når lømlen lyder, som om han besøger sin parterapeut. Til gengæld er det en fornøjelse at mærke mændene åbne op for alle de indre dæmoner, for det kræver mod at være sart sjæl inden for hårdfør hiphop.

Musikken har også ændret sig gevaldigt. Der har været ramaskrig i undergrunden, fordi flere numre nærmer sig ren pop. Men ærlig talt er det befriende, at hofproducer Rune Rask og kumpanen Jonas Vestergaard tør gå nye veje, og i højdepunkter som ’De ting vi ikk’ har gjort’ og hittet ’Råbe under vand’ forenes labre produktioner og episke ambitioner.

Et af de nye tiltag, der ikke helt fungerer på pladen, er en håndfuld hårdtpumpede electrorock-sekvenser, som virker mere eller mindre akavede. Da Selvmord afholdt koncert for at fejre udgivelsen, var disse elementer derimod forbavsende medrivende, ikke mindst fordi den medbragte livetrommeslager var en uudtømmelig brændstoftank.

Elektrisk aura
Der er ingen tvivl: På trods af navnet er Selvmord en gruppe, der gør sig bedst i levende live. På scenen kan man for alvor nyde den elektriske aura, der omgiver rapperne L.O.C., Orgi-E og Bai-D, når de opholder sig på de skrå brædder sammen, og det er tydeligt, at de denne gang har gjort sig umage for at optimere deres verbale samspil.

Seancen udspillede sig i Imperial-biografen, og dette uvante koncertsted var en perfekt ramme. Både L.O.C. og Suspekt har gjort mere og mere ud af deres shows de senere år, og i biffen var der naturligvis ekstraordinært fokus på det visuelle, for det gigantiske lærred bag bandet var konstant lyst op af opfindsomme og nøje afstemte billedmontager.

Natten inden havde politiet stoppet Selvmord midt i lydprøven, og man forstår naboklagerne, for gentagne gange var bassen så heftig, at det grangiveligt føltes, som om der var udbrudt jordskælv i indre by. Samtidig fik fuldtræffere som ’Lige begyndt’ en ny dragende dimension ved at salens surround-højttalere blev udnyttet til bristepunktet.

Selvmord har aldrig føltes så attraktivt.

1 af 2 Selvmord - i biffen og på scenen. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 2 Selvmord - med L.O.C. i centrum - imponerede ved deres debutkoncert i Imperial. (Foto: Mogens Flindt)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pixies: 'Beneath the Eyrie' (BMG-album/Ude 13. september)
2.Sean O'Hagan: 'Radum Calls, Radum Calls' (Drag City-album/Ude 25. oktober)
3.Efterklang: 'Altid sammen' (Rumraket-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere