Det glade vanvid

Uforlignelige The Flaming Lips opførte deres mestermusikalske syrecirkus i Herning

Wayne Coyne i centrum for The Flaming Lips, der futtede endnu en fest af på dansk grund. (Arkivfoto: PA)
Wayne Coyne i centrum for The Flaming Lips, der futtede endnu en fest af på dansk grund. (Arkivfoto: PA)

The Flaming Lips, Herning Kongrescenter, lørdag 7. november

The Flaming Lips er de frygtløse freaks bag noget af solsystemets mest opsigtvækkende musik det seneste årti, men gruppens psykedeliske sværmerier er under slængets talrige danmarksbesøg de senere år i stigende grad blevet overdøvet af fantasternes fuldkommen forrykte fyrværkeri af et sceneshow.

Gik man og dagdrømte om, at de anløbne underholdere fra Oklahoma havde skruet ned for konfetti, balloner og dansende dyrekostumer og op for deres svimlende syrerock, så blev man brat vækket i samme sekund som The Flaming Lips indtog Herning Kongrescenter og overgik sig selv med en entré, der nærmest havde karakter af månelanding.

Månelanding som entré
Kaptajn Wayne Coyne drev tropperne frem med vanlig iver og anarki, men atter punkterede ceremonimesterens evindelige enetaler festen, og navnlig derfor kom der sjældent rigtig flow i et sæt, som ellers udstyrede Heden med nogle musikalske bjergtinder, der bare aldrig rigtig hang sammen i en kæde.

Fire abstrakte numre fra The Flaming Lips’ aktuelle trip, ’Embryonic’, fungerede overraskende excellent i det flakkende rampelys, hvor de i kraft af et spændstig samspil med sitrende nerve blev intensiveret på lammende effektfuld vis, og det klædte vitterligt orkesteret i øjeblikke konsekvent at minde om, at der er alvor gemt i deres ellers ofte så ukueligt optimistiske univers.

På King Kongs skuldre
’Silver Trembling Hands’ croonede Coyne siddende på skuldrene af King Kong, og så tilgav man ham gerne både gøgl og det faktum, at han er en noget bedre sanger på plade, mens afsluttende ’Do You Realize??’ stadig er noget så enestående som et forbløffende musikalsk mirakel.

Publikum fyldte ingenlunde salen bare halvt op, men bedømt på begejstringens lydniveau virkede der nærmest udsolgt, og man skal altså også være medlem af The Flaming Lips, for at det bliver en hverdagsbegivenhed at presse fastelavn, nytårsaften, halloween, karneval og en børnefødselsdag sammen på 100 minutter.

1 af 2 Mr. Coyne går på scenen - og publikum. (Arkivfoto: AP)
2 af 2 Wayne Coyne i centrum for The Flaming Lips, der futtede endnu en fest af på dansk grund. (Arkivfoto: PA)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Iggy Pop: 'Free' (Loma Vista-album/Ude 6. september)
2.!!!: 'Wallop' (Warp-album/Ude 30. august)
3.Giant Sand: 'Recounting the Ballads of Thin Line Men' (Fire-album/Ude 20. september)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Amason: 'Galaxy I' (Kobalt-album/Ude nu)
2.Pete Yorn: 'Caretakers' (Shelly-album/Ude nu)
3.Electric Youth: 'Memory Emotion' (Watts Arcade Inc.-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere