Nevøens nye liv

Overraskende effektiv turnépremiere med Nephew, lyder det fra Ekstra Bladets anmelder

Frontmand Simon Kvamm var ukuelig og underholdende indpisker for Nephew i det udsolgte Store Vega. (Foto: Mogens Flindt)
Frontmand Simon Kvamm var ukuelig og underholdende indpisker for Nephew i det udsolgte Store Vega. (Foto: Mogens Flindt)

Nephew, Store Vega, København, torsdag 29. oktober

Det gælder om at vide, hvad man er bedst til. Der er nogle bands, der næsten aldrig bevæger sig uden for studiet. Og så er der bands, som gør sig klart bedst i levende live og slet ikke burde udgive plader. Nephew tilhører absolut sidstnævnte kategori. Også selv om deres bankrådgiver garanteret ville få en dyb depression, hvis drengene droppede pladesalget.

Sommerens monotone ’Danmark Denmark’-album måtte i hvert fald gerne være blevet skrottet, men ikke desto mindre var det svært at forblive skeptisk, da kvintetten her til aften startede deres danmarksturné i et udsolgt Store Vega. Scenen er bare gruppens helt rette element, og selv de mest bøvede sange bliver næsten helt charmerende på de skrå brædder.

Sarkastisk storfusion
Den store dynamo er Simon Kvamm, hvis opsvulmede patosvokal er enormt anstrengende på plade, men som har så meget humor og uimodståelig udstråling, at man gerne tilgiver ham de fleste af hans platte ordspil, når han står lige foran én. Selvironikeren er trods alt heller ikke bange for at pille sig selv ned med en sarkastisk bemærkning i ny og næ.

’Focus on the Sound’ var et af de mere matte momenter undervejs, og hvis man udelukkende fokuserede på lyden, ville det da også være ret uspændende at være i stue med Nephews storfusion af Depeche Mode og Kliché. Det er energien og publikumstækken, der holder Nephew kørende, for ikke at tale om den stilfulde scenografi og ditto lysshow.

I løbet af halvanden times folkefest var især en revideret udgave af ’En Wannabe Darth Vader’ et forfriskende nyt tiltag, mens ’Mexico ligger i Spanien’ gik fra akustisk guitar til fuldt orkesterhøjtryk og viste, at Nephew kan mønstre musikalske ambitioner, når de strammer sig an. Flere af dem og det kan være, man også orker høre dem på anlægget.

Men drop nu bare de dér ture i studiet. Det siger jeg gerne igen og igen og ...
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Sturgill Simpson: 'Sound & Fury' (Elektra-album/Ude 27. september)
2.David Hasselhoff: 'Open Your Eyes' (Cleopatra-album/Ude 27. september)
3.Xylouris White: 'The Sisypheans' (Drag City-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Brotherhood of Sonic Love: 'Satellite Heart' (Sonic Love-album/Ude 4. oktober)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude 27. september)
3.Rebecca Lou: 'Bleed' (We Are Suburban-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere