Annonce:
Annonce:

Venlig voodoo

Uhelbredeligt herlige Dr. John smittede på Amager, men troldmanden stak ikke piano-poterne dybt i sin snavsede sump

Dr. John - den gamle mand fra New Orleans swinger og svajer stadig. (Foto: Kristian Linnemann)
Dr. John - den gamle mand fra New Orleans swinger og svajer stadig. (Foto: Kristian Linnemann)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Dr. John, Amager Bio, onsdag 5. november. Dr. John spiller på Magasinet, Odense, 7. november og FFK Centret, Frederikshavn, 8. november og Værket, Randers, 13. november

Mens trommeslageren dedikerede aftenens optræden til Barack Obama, luskede Dr. John listigt ind fra venstre og lignede en, der ikke havde sovet for nyligt, men under hat og solbriller afslørede et snedigt smil, at The Night Tripper tydeligvis var tændt som fuldmånen over shamanens New Orleans.

Med lyssky gumbo-grooves og en stemme som spiste han skorpioner til natmad, indhyllede healeren snart pænt besøgte Amager Bio i venlige voodoo-vibrationer, og solidt bakket op af en udadvendt trio smittede Dr. Johns navnkundige medicin bestående af ingredienserne blues, soul, jazz og fedtet funk.

’It Don’t Mean a Thing (If It ain’t Got that Swing)’ kunne være overskriften for mandens mangeårige meritter, og Duke Ellingtons evergreen swingede såmænd saligt i hænderne på heksemesteren, der sågar var oppe og danse besynderlig boogie med sit orgel under en opstemt udgave af klassikeren.

Aflivet behagesygen
Også Dr. Johns gode gamle ’Right Place, Wrong Time’ blev eksekveret i en veloplagt version, men selv om den 67-årige ambassadør fra sydens sump har aflivet de behagesyge tendenser, der for eksempel skamferede hans show på Roskilde Festival i 1998, så fik vi desværre ikke sjasket snuden helt ned i den dybeste alligator-smat.

Ludere, lommetyve og lurendrejere meldte deres ankomst på ’Stack A Lee’, mens ’Witchy Red’ var heksemesterens hedeste handling i aftes, og alligevel virkede de 80 fornøjelige minutter lidt som at gå gennem Bourbon Street i New Orleans i stedet for at snuppe en snavset sidegade.

Selv i oversvømmet tilstand er den navnkundige alkohol-allé dog mere charmerende end Amagerbrogade på en råkold efterårsaften.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: