Drake: Lummer laban

Den canadiske R&B-komet ramte Forum og spredte varme blandt 8000 fans

Drake - gjorde sig godt i spidsen for et talstærkt band i Forum. (Polfoto: Jacob Ehrbahn)
Drake - gjorde sig godt i spidsen for et talstærkt band i Forum. (Polfoto: Jacob Ehrbahn)

Drake, Forum, København, fredag 13. april

Det er fredag den 13., og København har stort set hele dagen været plaget af enten sjasket regn eller trist gråvejr. Kort sagt ikke just den mest oplagte dag at holde fest i den danske hovedstad.

Men det var der heldigvis ingen, som havde fortalt Drake, og den canadiske R&B-stjerne skruede op for varmen i Forum her til aften.

Egentlig var den blot 25-årige kometknægt booket til at spille i Valby Hallen, men der blev udsolgt med det vuns, og hele 8000 kåde fans havde taget plads i det dobbelt så store Forum. Et tydeligt tegn på, at Drake med sidste års eminente 'Take Care'-opus også herhjemme har opnået et - fuldt fortjent - forkromet gennembrud.

På forhånd var det dog spændende, om Drake formåede at overføre musikken fra plade til scene. Noget af det, der virkelig hæver 'Take Care' over adskillige af de cremede kolleger i R&B-genren, er de skæve, elegante detaljer, som gør albummet til et regulært hovedtelefontrip og snildt kunne tænkes at forsvinde i Forums betonakustik.

Band med pondus
Og det gjorde de faktisk også. I hvert fald i flere numre. Men Drake havde medbragt et talstærkt band, der i stedet spillede med en enorm pondus, og den heftige energi gjorde det mere end almindeligt svært at stå stille til heftige udladninger som 'Headlines' og 'Over'. Også når man indimellem savnede de labre raffinementer fra pladerne.

Det halvanden times sæt levnede heldigvis også plads til de smækre ballader, der går lige efter underlivet - 'Practice' var sågar bakket op af et helt galleri af rumpetrystende tøser på storskærmene. Et af de mere bøvede indslag i en ellers ofte virtuost udnyttet scenografi.

Der var derimod dømt infernalsk pigehyl, da Drake på et tidspunkt lod, som om han var ved at hive livremmen af og spille kun iført underdrenge. Det kunne den lumre laban jo sikkert sagtens finde på.

Uden skavanker
Drake kan nu vel at mærke både rappe og synge og klarede begge dele uden større skavanker. Selv om lydbilledet var polstret med båndede backingvokaler, fik hans egen stemme også lov at stå klart frem. Han var faktisk så nærværende, at man bar over med, at han drev rovdrift på det store katalog af klicheer, når han kommunikerede med publikum.

Det lød til gengæld, som om han mente det, da han afslutningvis proklamerede, at han gerne ville vende tilbage til landet i selskab med vennerne Li'l Wayne og Nicki Minaj. Helle for en plads på første række.

0 kommentarer
Vis kommentarer