Annonce:
Annonce:

Gojira: Optur de France

De franske vildmænd leverede en opvisning i avanceret dødsmetal i Amager Bio

Intet kunne stoppe Joe Duplantier og Gojira - Frankrigs mest ekstreme eksportvare siden guillotinen. (Foto: Kenneth Meyer)
Intet kunne stoppe Joe Duplantier og Gojira - Frankrigs mest ekstreme eksportvare siden guillotinen. (Foto: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Gojira, Amager Bio, København, mandag 27. april

Det vil være synd at sige, at kloden er overbefolket med franske rockbands. Tværtimod. Franskmænd vil nødig i nærkontakt med støjende guitarer, og når det gælder metal, stiller de sig endnu mere uforstående.

Altså bortset fra undtagelsen, der bekræfter reglen: Bayonne-kvartetten Gojira.

I løbet af 12 år og fire plader er de hårdtarbejdende herrer gradvist nået op i metalverdens absolutte elite, og ved deres første københavnske koncert nogensinde viste de deres fulde format. Gojira er simpelthen Frankrigs mest ekstreme eksportvare siden guillotinen.

Præcis trommeturbo
Det seneste opus, 'The Way of All Flesh', endte på talrige årslister i fjor – også i Ekstra Bladet – og gruppen luftede da også flere af de nye skæringer i Amager Bio. I løbet af godt fem kvarter fik de dog tromlet rundt i hele repertoiret, selv om enkelte gamle kendinge var savnet.

Ellers var der ikke meget at klage over. De virtuose vildmænd leverede lidt af en opvisning i avanceret dødsmetal, som kun en pitbullterrier ville skråle med på, men som til gengæld rev og flåede i alle kropsdele. Sangenes afsindige rytmeskift ramte millimeterpræcist, og trommeturbo Mario Duplantier gebærdede sig som en elitegymnast.

Marios bror, Joe, svedte i front med mikrofon og spade, og det var helt utroligt, hvordan han formåede at være i konstant nærkontakt med publikum og samtidig affyre sine rabiate guitarrundgange. Rygterne siger da også, at perfektionisterne øver hele otte timer hver dag – det kan høres.

'Viva la France!', lød det jublende fra salen til sidst. Amen.

Gojira kan også opleves 28. april på VoxHall i Århus og til sommer på Roskilde Festivalen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: