Janet Jackson: Søster Migræne

Ulideligt mekanisk rabalder fra den detroniserede popstjerne i Falconer Salen søndag aften

Janet Jackson - ikonet arbejdede hårdt. Forgæves. (Foto: Benjamin Kürstein)
Janet Jackson - ikonet arbejdede hårdt. Forgæves. (Foto: Benjamin Kürstein)

Janet Jackson, Falconer Salen, København, søndag 19. juni

Familien Danmark er ved at være træt af familien Jackson.

Det posthume ’Michael’-album har slet ikke nået de majestætiske salgstal, som ellers altid var kutyme for popkongen. Og lillesøster Janet, der engang uden videre pakkede Forum, havde her til aften ikke engang fået fyldt Falconer Salen, selv om stedet er under en tredjedel så stort.

Det kunne være en fordel: En unik mulighed for at opleve en (forhenværende) megastjerne i intime rammer. Madammen havde endda udtalt, at ’jeg vil være så personlig og tæt på som overhovedet muligt’.

Sved på armene
Det er sgu det, man kalder selvbedrag. Jo, det var sjovt at være så tæt på den 45-årige sangerinde, at man kunne studere den - indrømmet - hårdtarbejdende dames sved på armene, men alt virkede mekanisk indstuderet, og der var nul personlighed i den strømlinede scenografi.

Storskærmen blev misbrugt i nærmest grotesk grad til de mest smagløse kitschede videoprojektioner og oldnordiske musikvideoer. Værst af alt var en snorkende kedelig kavalkade med de talrige film og serier, Janet har medvirket i - eneste formildende omstændighed var, at vi gudskelov slap for et klip fra ’Nutty Professor II: Familien Klump’.

Rungende lyd
Og musikken? Den første halve time blev spoleret af et ulideligt rungende lydbillede, den næste halve times ballader blev lemlæstet af et smagløst backingband, men i sidste del var der søreme enkelte sange, der skilte sig ud - især en forbavsende humørspredende ’Together Again’.

Men generelt har tidens tand gnavet gevaldigt i Janets bagkatalog, og det siger alt om hendes eget materiale, at det største sus gik gennem salen under broderduetten ’Scream’. Som var skåret ned til et minut.

Tragisk.

1 af 3 Janet Jackson - amerikaneren var en grotesk oplevelse. (Foto: Benjamin Kürstein)
2 af 3 Janet Jackson - kunne ikke engang fylde Falconer. (Foto: Benjamin Kürstein)
3 af 3 Janet Jackson - ikonet arbejdede hårdt. Forgæves. (Foto: Benjamin Kürstein)
0 kommentarer
Vis kommentarer