Sort start på Roskilde

Festivalens første navn var den amerikanske rapper Black Milk. Nu kan det kun blive bedre

Curtis Cross alias Black Milk - knap så rap i Roskilde torsdag. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Curtis Cross alias Black Milk - knap så rap i Roskilde torsdag. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Black Milk, Cosmopol, Roskilde Festival, torsdag 30. juni

Roskilde-programmet hungrer efter en superstjerne, men i stedet for Eminem kom en anden rapper fra Detroit, der dog hverken er super eller stjerne.

Navnet er Curtis Cross alias Black Milk, som var første navn på festivalen torsdag, hvor den 27-årige lømmel fyldte Cosmopol-teltet. I hvert fald til det holdt op med at regne.

LÆS OGSÅ: SÅ ER ROSKILDE FESTIVAL SKUDT VÅDT I GANG

Og for andet end tørvejr var der faktisk ikke den store grund til at blive, med mindre man da holder af et for hiphop-genren så typisk udisciplineret, rodet og sjasket sæt.

Funky som en død russer
Spradebassen demonstrerede såmænd et naturligt og energisk flow, men den organiske afrolyd fra mandens solide ’Album of the Year’, der udkom sidste september, var afløst af en syntetisk sound spillet af en kvartet, der var nogenlunde ligeså funky som en død russer med træben.

Når bandet ikke havde travlt med at almindeliggøre seancen rent umusikalsk, gik de sågar rundt og filmede både sig selv og publikum, og hovedpersonens 49 opfordringer til 'make some noise!' fik egentlig bare stilheden til at brede sig.

Som at få serveret skummetmælk, fordi der ikke er noget fløde.