Judas Priest: Kors for en præst

Ujævn maratonmesse med de britiske heavy-veteraner, der ellers diskede op med storstilet afskedsshow på Copenhell

Headbangeri, læder og nitter - Judas Priest leverede klassisk heavy. (Foto: Per Lange)
Headbangeri, læder og nitter - Judas Priest leverede klassisk heavy. (Foto: Per Lange)

Judas Priest, Copenhell, København, fredag 17. juni

Intens headbanging. Ildspyende pyroeffekter. Treforke i mandshøjde. Læder og nitter overalt. Og for lissom virkelig at understrege, at dette på alle måder var heavy metal: Lænker her, der og alle vegne på scenen.

LÆS OGSÅ: DÆMON MED KILT

Nej, der var ikke sparet på noget, da Judas Priests såkaldte afskedsturné nåede til den københavnske metalfestival Copenhell. De britiske heavyikoner havde sågar besluttet sig for at nå rundt om hele diskografien med en maratonmesse, der nåede helt op på 130 minutter.

Hærdede herrer
Det var cirka en time for meget. De hærdede herrer lagde stærkt ud, og frontmand Rob Halford viste, at han stadig er indehaver af en habil vinkelslibervokal. Men efterhånden dalede intensiteten, og især balladerne undervejs led under et til tider gumpetungt samspil.

LÆS OGSÅ: MOTORSAVSLEGENDE GØR KØBENHAVN USIKKER

Reserveguitaristen Richie Faulkner gik nu fint i spænd, selv om han er 30 år yngre end kollegerne, der har nået pensionsalderen. Dét kunne mærkes, da Halford stavrede mere og mere rundt på de åbenbart lidt for skrå brædder og lød som en besat smølf i hvinende ’Painkiller’.

Metalmaskiner
Udødelige ’Night Crawler’, ’Hell Bent for Leather’ og 'Breaking the Law' kan dog ikke spoleres, selv om det var tæt på, da Halford i sidstnævnte overlod mikrofonen til publikum gennem hele sangen - var gamlingen mon selv løbet tør for energi? Og selv om de omtrent 6000 tilskuere blev udråbt til ’metal machines’, var der noget nær masseudvandring til sidst.

LÆS OGSÅ: ENGLE OG DÆMONER FOR HELVEDE

Måske er dette et godt tidspunkt at lukke og slukke? Halford lagde dog op til gensyn med ordene: ’This is farewell, not goodbye!’. Man må bare korse sig, hvis præsten ikke undergår en foryngelseskur.

1 af 4 Ildspyende pyroeffekter skal der til på en metalscene. (Foto: Per Lange)
2 af 4 Så er der lir - go'e, gamle Glenn Tipton for fuld skrue. (Foto: Per Lange)
3 af 4 Halford - mens han stadig havde energi til at synge. (Foto: Per Lange)
4 af 4 Headbangeri, læder og nitter - Judas Priest leverede klassisk heavy. (Foto: Per Lange)
0 kommentarer
Vis kommentarer