Frisk fight fra Foo Fighters

Dave Grohls veloplagte tropper spredte glæde blandt 15.000 fans tirsdag på Refshaleøen

Foo Fighters - med Dave Grohl i front - gjorde sig godt ved deres største koncert på dansk grund nogensinde. (Arkivfoto: AP)
Foo Fighters - med Dave Grohl i front - gjorde sig godt ved deres største koncert på dansk grund nogensinde. (Arkivfoto: AP)

Foo Fighters, Refshaleøen, København, tirsdag den 21. juni

Smil, du er på.

Det kunne snildt være Dave Grohls motto. Foo Fighters’ frontmand virker simpelthen bare bundsympatisk, og det var ikke mindst hans gode vibrationer, der gjorde, at det var umuligt ikke at føle sig varmt velkommen i selskab med bandet på Refshaleøen. Hele 15.000 var dukket op, og det lune sommervejr skabte en skøn ramme om en rigtig rar aften.

LÆS OGSÅ: Foo Fighters uden havenisser og lyssværd

- Hvad med at vi bare spiller, indtil de siger, at vi skal stoppe? lød det ledende spørgsmål fra Grohl, og det ellevilde publikum var helt med på den idé. De første tre kvarter var da også en decideret tour de force for gruppens hyperenergiske hyggerock, og ’My Hero’ fik fortjent heltemodtagelse med fanatisk fællesskrål i storslået stil.

Ujævn sætliste
Så godt som alle Foo Fighters’ plader rummer en håndfuld herlige knaldperler, så hvis Grohl havde skåret sætlisten helt skarpt, ville showet have været helt uforglemmelig. Men sidste halvdel af den to timer lange seance var en smule ujævn – med ’Cold Day in the Sun’ som lavpunktet, hvor trommeslageren Taylor Hawkins leverede vattet vokal.

LÆS OGSÅ: Dvd-anmeldelse - Lang fra Foo Fighters

Ellers blev det nu aldrig på nogen måde kedeligt, og amerikanerne ville score topkarakter, hvis vi udelukkende uddelte point for samspil og præcision. De ultradynamiske skift i eksempelvis ’Arlandria’ og den heftige ’Monkeywrench’ blev desuden hjulpet godt på vej af et klart og kontant lydbillede med både raffinerede detaljer og ruskende power.

LÆS OGSÅ: Album-anmeldelse - Foo Fighters genfinder fighterånden

Afslutningsvis takkede Grohl hjerteligt for at folk havde gjort dette til den største Foo Fighters-koncert på dansk grund nogensinde. Selv tak, Dave. Det er godt med smil. Det smitter.

0 kommentarer
Vis kommentarer