Volbeat banket på hjemmebane

Svenske Entombed jordede danskerne fredag aften i hovedstadens Forum

Michael Poulsen fra Volbeat var uden sit sædvanlige overskud foran 10.000 i København. (Foto: Jens Panduro)
Michael Poulsen fra Volbeat var uden sit sædvanlige overskud foran 10.000 i København. (Foto: Jens Panduro)
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Volbeat, Forum, København, fredag 19. november

Entombed, Forum, København, fredag 19. november

Det er jo en flot gestus overfor publikum, at Volbeat har taget selveste Entombed med som opvarmning på deres europaturné, men det skulle vise sig at give gevaldigt bagslag for det sjællandske succesband.

Fredag aften foran 10.000 i Forum, der havde været udsolgt i ugevis, lagde legenderne fra Stockholm nemlig ud med at pulverisere arenaen, og Volbeat kom derefter til at lyde som en bordbombe i forhold til en håndgranat.

Kessler på scenen
Det var simpelthen drenge mod mænd, og efter Entombed atter er tilbage som kvintet med to guitarister, så føles veteranernes tilstedeværelse, som når et knottent næsehorn har udbrydertrang, og slængets bestialsk buldrende death’n’roll tromlede skånselsløst henover forsamlingen.

Entombeds frontmand Lars Göran Petrov ligner noget, der lige er kravlet ud af en hule, og det var da også først i det øjeblik, hvor vildmanden besøgte Volbeats sæt cirka midtvejs, at der kom bid i danskernes underholdning, der virkede underligt anspændt, hvilket måske skyldtes, at showet blev filmet med henblik på dvd-udgivelse.

Pernille Rosendahl var blandt aftenens adskillige gæster, og under ekstranummeret ’A Warrior’s Call’ kom Mikkel Kessler såmænd også smilende på scenen og spillede luftguitar og råbte ’fight!’ ligeså akavet, som han er elegant i ringen.

Skum på fadølsfesten
Efter den flade indledning var der lidt skum på fadølsfesten under ’Sad Man’s Tongue’, men trods en professionel og sympatisk indsats blev Volbeat for sjældent andet og mere end hyggelige, og man savnede spilleglæden og den løsslupne charme fra snigpremieren for syv uger siden i Esbjerg.

Entombed derimod er en regulær naturkraft, og selv på udebane blæste de Volbeat i Øresund.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind