Gedigen gøgler

Den letpåklædte superstjerne Britney Spears mimede og dansede sig gennem et toptunet cirkusshow i Parken

Britney viste et imponerende udvalg af lingeri i Parken. Dette er dog et arkivbillede fra en tidligere koncert - koncerten i Parken blev boykottet af de danske fotografer. (Arkivfoto: AP)
Britney viste et imponerende udvalg af lingeri i Parken. Dette er dog et arkivbillede fra en tidligere koncert - koncerten i Parken blev boykottet af de danske fotografer. (Arkivfoto: AP)

Britney Spears, Parken, København, lørdag 11. juli

- Velkommen til det bizarre cirkus!

Sådan proklamerede konferencieren med et listigt smil på læben fra storskærmene, da Britney var klar til at indtage Parken her til aften. Og man må sige, at manden havde ret: Sikke et grotesk, ustyrligt og ofte ret underholdende cirkus, Britney havde medbragt. Benneweis, go home!

Her var en kæmpescene placeret i midten af arenaen. Her var røg, damp og konfetti. Her var trapezer, hulahopringe og guldbure. Her var dansere af begge køn til alle lejligheder. Her var klovne, akrobater og tryllekunstnere. Og ja, der var sågar en dværg, selv om dværgkast var noget nær det eneste gøglertrick, der ikke blev udnyttet undervejs.

Eksotisk lingeri
Nåja, hov, nu har vi glemt at nævne musikken. Faktisk kunne hele denne anmeldelse bruges på blot at bedømme de konstante kostumeskift, for selv om Britney sjældent var iført meget mere end stramt undertøj, så fik hun afprøvet et imponerende sortiment af eksotisk lingeri.

Til gengæld var det sjældent, hun fik trænet stemmebåndet. Flere gange var det helt indlysende, at frøkenen mimede, ja, til tider prøvede hun ikke engang. I andre sammenhænge havde det været en skandale, men her var showet klart prioriteret over musikken, og scenografien og showmaskineriet var så toptunet, at man tilgav bette Britney.

I hvert fald indimellem. I det lange løb føltes hurlumhejet mere som modeopvisning end musikoplevelse, og da Britney i den afdæmpede ’Everytime’ omsider luftede sin helt egen skrøbelige vokal, var det tydeligt, hvor meget den menneskelige dimension var savnet andre steder.

Hårdtpumpede rytmer
Selv bandet var gemt godt af vejen under scenegulvet og de hårdtpumpede danserytmer, men der var dog også klare fordele ved, at musikken var båndet. Lydmanden havde nemlig nemt ved at styre akustikken, og selv om de balstyrige beats fik nationalarenaen til at skælve, blev de radikalt omarrangerede sange aldrig spoleret af trykkoger-trommerne.

Ingen tvivl om, at Britney har haft hyr med hankønsvæsenerne, men rent musikalsk er tøsen først og fremmest en single-pige. Madammen har med andre ord aldrig udgivet et album, der holder hele vejen, hvorimod hendes hits nærmest per definition er selvklæbende.

Og det var disse numre, der heldigvis dominerede dagsordenen. Midtvejs gik der tromlende tomgang i ’Freakshow’ og ’Get Naked (I Got a Plan)’, men herlige ’Toxic’ og en række velvalgte bidder fra ’Blackout’-albummet gjorde Cirkus Britney til et forførende bekendtskab.

Sikke et show, mand. Sikke en showkvinde.

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.