Seks stjerner til Dylan i topform

Mester-musikeren Bob Dylan havde fået det rigtige ben ud af turbussen og leverede en decideret fremragende koncert i Forum

Bob Dylan leverede endnu engang nye vinkler på det imponerende bagkatalog. (Foto: AP)
Bob Dylan leverede endnu engang nye vinkler på det imponerende bagkatalog. (Foto: AP)

Bob Dylan, Forum, København, søndag 29. marts

Som ansat på et nyhedsmedie ville det jo være rart at kunne servere en af slagsen. Såsom, at Dylan ikke var særlig god. Eller måske ligefrem en sensation: At han var decideret ringe.

Men det ville jo være både at lyve og tale mod bedre vidende. For faktum er, at Bob ikke blot leverede en fin forestilling, men en decideret fremragende koncert. Og når populærmusikkens nok bedste sangskriver er i dét humør, så er der jo ikke andet at gøre end at kvittere med fuldt hus. Alt andet ville jo være meningsløst.

Allerede åbningsnummeret, en massivt svingende udgave af ’Gotta Serve Somebody’, mere end antydede, at mesteren havde fået det rigtige ben ud af turbussen denne aften. Modsat mandens seneste noget tvære danmarksbesøg i Odense virkede han i aftes decideret veloplagt, ja nærmest sprudlende.

Han sang seancen igennem decideret rygradsrislende godt, og bandet gjorde ikke blot, hvad de skulle, men en hel del mere.

Vellyd i Forum
Guitarduoen Stu Kimbell og Danny Freeman når nok aldrig op på niveau med forgængerne Charlie Sexton og Larry Campbell, men har efterhånden fundet deres egen let tilbageholdende form, der klæder sangene godt.

Og hjulpet på vej af kapelmester Tony Garnier på bas, trommeslageren George Recile og altmuligmanden Donnie Herron var det lige før man slet ikke savnede The Band. De ramte ofte den samme blanding af stensikker rygrad og pirrende lyst til at lege med koderne.

’I got nothing Ma, to live up to’ sang han i ’It’s All Right Ma (I’m Only Bleeding)’, men det er jo løgn. Ud over det største sangkatalog på denne side af The Big Bang forventer vi såmænd også både overraskelser og nye vinkler på de numre, vi troede, vi kendte til hudløshed.

Og vi fik det hele i aftes i Forum, som oven i købet vist aldrig har lydt bedre. At få ’Blowin’ in the Wind’ til at lyde dugfrisk med sit aparte jazzarrangement er det vist kun manden selv, der kan slippe af sted med.

Gåsehud
Så ja, han gjorde det sgu igen. Fik sat en tyk streg under, hvorfor manden i den lange sorte frakke for mange af os kan opsummere de sidste snart 50 års musikhistorie i to distinkte kategorier: Der er Dylan, og så er der de andre. Og så kan man diskutere frem og tilbage fra nu af og til dommedag.

Men én ting har mange år i branchen lært mig. Gåsehud skal man ikke argumentere med. Enten har man den, eller også har man ikke. I Forum nåede den nærmest aldrig at lægge sig.
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Townes Van Zandt: 'Sky Blue' (Fat Possum-album/Ude 8. marts)
2.Ray Charles: 'Modern Sounds in Country and Western Music, Volumes 1 & 2' (Concord-albums/Ude igen 26. april)
3.Demon Head: 'Hellfire Ocean Void' (Svart-album/Ude 22. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.The Entrepreneurs: 'Noise & Romance' (Tambourhinoceros-album/Ude nu)
2.Beirut: 'Gallipoli' (4AD-album/Ude nu)
3.Sharon Van Etten: 'Remind Me Tomorrow' (Jagjaguwar-abum/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen