Annonce:
Annonce:

Hjerter dame

Romantikeren Antony blødte med stor stemme og små sange i Falconer Salen under ganske ujævn koncert tilsat flere aparte indfald

Antony - sin generations svar på særlige sangere som Scott Walker, Nina Simone og Jimmy Scott. (Foto: Mogens Flindt)
Antony - sin generations svar på særlige sangere som Scott Walker, Nina Simone og Jimmy Scott. (Foto: Mogens Flindt)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Antony and the Johnsons, Falconer Salen, København, torsdag 26. marts

En art performancekunstner svanser ind på scenen som en slags fordærvet geisha og vifter teatralsk med et par krykke-lignende rekvisitter. Optrinnet varer et kvarter, og så er man jo godt klar over, at det ikke er indledningen til en koncert med Roger Whittaker, man er vidne til.

Nej, det var selvfølgelig Antony og hans Johnsons, der blev varmet ned til i Falconer Salen, hvor den engelske stemmeekvilibrist første gang optrådte med Lou Reed i 2003 og nærmest stjal showet i form af en lammende smuk udgave af The Velvet Undergrounds ’Candy Says’.

Så gribende blev det aldrig her til aften, for Antonys sange er simpelthen ikke store nok til at matche den skælvende skønhed i excentrikers nærmest overjordiske røst, der dog ellers blev smagfuldt understøttet af et elegant 6-personers ensemble, som imidlertid savnede luksusklassens sidste musikalske overskud.

Letsindige diva-manerer
’One Dove’, ’You Are My Sister’ og ’Cripple and the Starfish’ foldede sig ikke desto mindre fornemt ud mellem flere middelmådigheder, mens en simpel version af Bob Dylans obskure ’I Was Young When I Left Home’ understregede, at den androgyne ener er stærkest som fortolker.

I forhold til Antonys ret indestængte show i Store Vega for fire år siden virkede han anderledes opstemt, udadvendt og afslappet i Falconer Salen, der havde været udsolgt i månedsvis, men de letsindige diva-manerer og hang til fjas punkterede af og til den lidt over to timer lange optræden.

Illustrationen på bagtæppet forestillede da vist i øvrigt et nærbillede af et røvhul.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: