Annonce:
Annonce:

Sir Elton på stripbar

Musikken var helt klart det sekundære i forestillingen, da Sir Elton John indtog Parken lørdag aften

Lørdag aften gæstede den britiske sanger Elton John Parken i København med sit 'The Red Piano'-show, der oprindeligt var lavet specielt til hans langvarige engagement på Caesar's Palace i Las Vegas. (Foto: Uffe Kongsted)
Lørdag aften gæstede den britiske sanger Elton John Parken i København med sit 'The Red Piano'-show, der oprindeligt var lavet specielt til hans langvarige engagement på Caesar's Palace i Las Vegas. (Foto: Uffe Kongsted)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Elton John, Parken, København, lørdag den 29. november

Meget kan man sige om Parken, men Caesars Palace på Las Vegas Strip, er den ikke. Og det er lidt et problem, når det show, man rejser rundt med under titlen ’The Red Piano’ er kreeret specifikt til det sted.

Annonce:

Og selv om nationalstadionet i dagens anledning var skaleret ned til ’kun’ at rumme 17.000 mennesker, så fyldte selv en mand med Sir Elton Johns ego ikke meget blandt David LaChappelles overdådige, vulgære visuals og scenografi, der placerede det røde flygel i en slags hyperreelt ’red light district’.

Og det var som show bedømt ganske imponerende med masser af corny filmklip i 70’er-æstetik, oppustelige roser, babser og dameben og andet kitsch, men musikalsk var det desværre en noget halvfesen affære. Hvilket måske delvis kan skyldes, at hovedpersonen var plaget af bronkitis, som indledningsvis tydelig kunne høres på stemmen, men især kombinationen af de bombastiske arrangementer som Eltons hitparade var sovset ind i og Parkens rærlige akustik gjorde det til en noget lunken og uskøn affære.

En ulige kamp
De fleste af sangene fejler som bekendt intet – ja, mange af dem er decideret fremragende – men de kæmpede en hård og ulige kamp mod de umusikalske omgivelser og den megen staffage. Og da luften pludselig gik ud af fallossymbolet under ’I’m Still Standing’ var den ufrivillige symbolik til at tage og føle på.

Musikken var helt klart det sekundære i denne forestilling. Og det er trods alt dens skyld, at de fleste af os var mødt op denne aften. Formoder jeg.

Momentvist – bl.a. i ’Pinball Wizzard’ – gik det hele op i den berømte højere enhed, og den 61-årige hovedperson virkede egentlig ganske veloplagt på den rutinerede måde, men alt for ofte klingede det bare hult, tomt og lidt latterligt. Hvilket muligvis har givet en slags mening i Las Vegas’ narrespil, men sådan en råkold aften bænket på et plasticsæde på Østerbro virkede det nærmest som en dårlig undskyldning.

Og det har Elton Johns kompositioner bestemt ikke brug for. De kan sagtens klare sig selv. Hvilket de desværre aldrig rigtig fik lejlighed til at bevise.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: