Annonce:
Annonce:

Seksstjernet psykedelisk snestorm

Ekstra Bladets musikanmelder blev et lykkeligere og bedre menneske af at overvære en koncert med bandet Mercury Rev. Læs hele anmeldelsen her

Amerikanske Mercury Rev gav en oplevelse ud over det sædvanlige, da de onsdag gæstede Vega. (Foto: Kristian Linnemann)
Amerikanske Mercury Rev gav en oplevelse ud over det sædvanlige, da de onsdag gæstede Vega. (Foto: Kristian Linnemann)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Mercury Rev, Store Vega, København, onsdag 19. november

Opløftet.

Beriget.

Bevæget.

Hvor ofte har man det egentlig sådan, når man forlader endnu en koncertsal?

Det er langt fra hver aften, kan jeg roligt betro Dem. Men når Mercury Rev fra Buffalo, New York indtager en scene, er der garanti for et veritabelt sansebombardement, som man skal være både døv og blind for ikke at lade sig rive med af.

’Snowflake Midnight’ hedder trioens seneste guddommelige album, og denne vinteraften i Vega blev den dedikerede skare da også udsat for en psykedelisk snestorm af billeder, lys og lyd, lyd og atter lyd.

Mercury Rev arbejder i den grad med musikalsk Cinemascope-format, men har forbløffende fuld kontrol over de mange lag. Og det er præcis det overlegne musikalske overblik, der gør, at de kan tillade sig at styre helt ud mod de fjerneste galakser uden på noget tidspunkt at miste jordforbindelsen.

Den balstyriske frontmand Jonathan Donahue syntes at arbejde ud fra devisen ’thoughts and dreams, who care what they means, when they work they’re amazing things’ og i selskab med de andre kaospiloter formår han at transformere sine syrede visioner og sprængte drømmebilleder til en på en gang sfærisk og kropsnær musik, der balancerer et eller andet ubestemmeligt sted mellem rus og åbenbaring.

Man bliver simpelthen et lykkeligere og bedre menneske af at tilbringe et par timer badet i det kosmiske kviksølv. Nok noget af det nærmeste jeg nogen sinde kommer en religiøs oplevelse. ’Senses on fire’. Også i dén grad.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: