Annonce:
Annonce:

N.E.R.D. var et syndigt rod

- Hvis jeg vil se amatører i fri dressur, kan jeg jo blot tænde for mit tv i primetime, siger Ekstra Bladets anmelder om N.E.R.D.s koncert i Store Vega

N.E.R.D. med Pharrell Williams i absolut front gav ikke den musikalske del af deres virke mange chancer i Store Vega. (Foto: Henning Hjorth)
N.E.R.D. med Pharrell Williams i absolut front gav ikke den musikalske del af deres virke mange chancer i Store Vega. (Foto: Henning Hjorth)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

N.E.R.D., Store Vega, København, mandag 10. november. N.E.R.D. spiller på Train, Århus, 10. december.

Succesduoen Pharrell Williams og Chad Hugo tjener de fleste af deres penge bag mixerpulten som The Neptunes, men har ifølge dem selv deres sande identitet i trioen N.E.R.D. sammen med makkeren Shay Haley. Det er muligvis sandt, men så må jeg tilføje, at jeg foretrækker dem i arbejdstøjet.

Uforståelig begejstring
Det startede ellers glimrende med det elektronisk baserede album, ’In Search of ...’, der dog hurtigt blev trukket tilbage og genindspillet i samarbejde med bandet Spymob, hvis ordinære blanding af funk og alternativ rock sidenhen har været projektets akilleshæl. Ikke mindst i aftes på scenen foran et uforståeligt begejstret publikum i et pakket Store Vega.

Spymob spiller nemlig ikke blot gumpetungt, ordinært og unuanceret, så stort set alle numre lyder ens. De er også rent niveaumæssigt justeret helt ad helvede til – hvilket kan undre, da bagmændene, The Neptunes, netop er kendt for deres knivskarpe, minimalistiske produktioner. Det lød nærmest som at tæske i havregrød. Og overdøvede meget af tiden de tre vokalister.

Stjernen Pharrell
Men stjernen Pharrell stod på scenen og bød op til fælles-karaoke for den dedikerede skare, som tilsyneladende hellere ville høre sig selv skråle med end noget andet. En stor del af den kun 65 minutter lange seance gik desuden med diverse fælleslege, ikke mindst to langtrukne passager, hvor først drengene og derefter de håndplukkede piger skulle op og danse med til ’Everybody Nose’ og ’She Wants to Move’.

Hvorfor?

Hvis jeg vil se amatører i fri dressur, kan jeg jo blot tænde for mit tv i primetime.

Der var momentvise højdepunkter – ikke mindst da finanskrisen blev brugt som oplæg til ’Sooner or Later’ – men de forsvandt for det meste i det syndige, musikalske rod og attitudeopvisningen, der vist nok skulle gøre det ud for en fest.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: