Chaka Khan som flad skrigeballon

Omtåget Chaka Khan tumlede uskønt omkring i Tivoli, hvor amerikanerens slatne soulfunk lød som noget, der burde være blevet i 80'erne

Chaka Khan - hovedløst hovednavn på Copenhagen Jazz Festival. (Foto: Kristian Linnemann)
Chaka Khan - hovedløst hovednavn på Copenhagen Jazz Festival. (Foto: Kristian Linnemann)

Chaka Khan, Tivoli, Plænen, Copenhagen Jazz Festival, fredag 11. juli

Ligeså uvirkeligt storslået Cassandra Wilson var torsdag aften, ligeså virkelig nedslående var Chaka Khan her til aften. Begge optrådte som hovednavne på Copenhagen Jazz Festival - men Khan var nærmere hovedløs.

Iført en ikke ligefrem diskret kreation tumlede det 55-årige 80’er-fænomen fra Chicago uskønt omkring på Plænen i Tivoli, og man kunne sagtens have hende mistænkt for at være enten halvfuld, helt ramt af jetlag eller måske begge dele, da hun snøvlede sig gennem åbningsnumrene ’I Feel For You’ og ’Ain’t Nobody’.

Det slattent struttende orkester bag Khan forsøge på uinspireret vis at pakke madammens hits ind i en omgang smækker soulfunk, der dog som skrigeballonen selv aldrig lettede fra scenegulvet, og den matte stjerne skreg skingert uden skønhed i stemmen.

Tivolis talsmand hævdede 17.000 overværede det håbløst ordinære optrin, men allerede midt i koncerten var der formentlig højst halvdelen tilbage til at beundre Khans karisma, som mindede om et juletræ 1. januar.

Uværdigt.